Oprez ako koristite Uber u Zagrebu: Greška u aplikaciji može vas skupo koštati

FOTO: Flickr

Uber je u Zagrebu postao jedan od čestih izbora kada je u pitanju javni prijevoz, no nerijetko ima probleme koji se ne mogu riješiti zbog nepostojanja korisničke podrške u hrvatskim gradovima.

Prema pisanju RTL-a, stanovnici Novog Zagreba primijetili su da otkako je počeo Advent, rute koje Uber bira podosta vrludaju. Pa tako umjesto da se Sava prijeđe preko Jadranskog mosta, Uber bira okolni put, prema Muzeju suvremene umjetnosti i potom preko Mosta slobode.

Problem je što taj put može biti bitno duži, samim time i skuplji, pa cijene budu i po četiri do šest puta iznad onih koje bi bile realne da se odabere kraći put. Zanimljivost je da kad se prelazi Savu u smjeru Novog Zagreba, tog problema nema, Uber bira najkraći put u svakom trenutku, što i jest odlika aplikacije.

Zato, svi korisnici Ubera koji putuju iz Novog Zagreba moraju pomno pratiti rutu, cijenu i samim time spriječiti kasnije glavobolje ili nejasnoće kad se već nađu u automobilu ili kad moraju platiti više no što su željeli i morali.

Reagirali su i iz Ubera priopćenjem u kojem tvrde kako oni ne koriste svoje karte nego Googleove.


“Uberova aplikacija koristi Google karte za definiranje ruta svake vožnje. Algoritam u aplikaciji uvijek bira najpovoljniji put, no to ne znači nužno da će biti najkraći. U slučaju gužve na kraćoj ruti, algoritam prepoznaje da će se korisnik duže voziti i skuplje platiti te automatski prebacuje na rutu koju će korisnik na kraju manje platiti.

U Uberovoj se aplikaciji cijena formira i po kilometru i minuti vožnje tako da u slučaju gužvi algoritam daje najprecizniju procjenu najpovoljnije rute. Također, korisnici uvijek mogu napomenuti vozaču ako žele ići rutom koja se razlikuje od one koju aplikacija nudi.

U slučaju bilo kakvih pitanja, korisnici se u svakom trenutku mogu javiti Uberovoj korisničkoj podršci kroz aplikaciju“, stoji u priopćenju.

Komentari

loading...
-->