Opet otvorena COVID bolnica u Dubravi! Raste broj pacijenata na respiratoru

Foto: Marko Todorov / CROPIX

U KB Dubrava ponovo je otvorena COVID bolnica, a Ivica Lukšić, koordinator bolničkog liječenja oboljelih od COVID-19, kazao je za Dnevnik.hr da prve pacijete očekuju već za koji dan.

Doktor Ivica Lukšić, koordinator bolničkog liječenja oboljelih od bolesti COVID-19 u razgovoru s reporterkom Valentinom Baus u Dnevniku Nove TV, rekao je da je sve spremno za prijam bolesnika.

“Imamo 40 respiratora, 80 kreveta, a podignuto je i šatorsko naselje s dvjestotinjak kreveta s mogućnošću terapije s kisikom”, rekao je Lukšić.

U centru trenutno nema niti jednog COVID bolesnika. “No s obzirom na povećanje broja pacijenata i na respiratorima, već sljedećih dana možemo očekivati bolesnike”, kaže Lukšić.

Dodao je da će odjel funkcionirati kao rezerva za Kliniku Fran Mihaljević, a u tom centru je i dio operacijske dvorane za oboljele koji budu trebali neki operativni zahvat.


Doktor Lukšić naglašava da bismo trebali ostati odgovorni s obzirom na ono što se najavljuje na jesen. “Nitko ne može dati sa sigurnošću predviđanja i pouzdane informacije. Ali ukoliko ostanemo odgovorni sigurno ćemo imati povoljniju situaciju”, kaže Lukšić.

Komentari

loading...