OPELJEŠILI GA: Lažnom ovrhom Tinu Jedvaju s računa ukrali pola milijuna kuna!

Photo: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Tinu Jedvaju (21), nogometašu Bayer Leverkusena lažnom ovrhom ukradeno je pola milijuna kuna.

Nemili slučaj dogodio se prije tri mjeseca, a uz mladog sportaša prevaranti su iz tvrtke u Zagorju izvukli dva milijuna kuna.

Policija je provjerom računa tvrtke koja je u listopadu prošle godine hrvatskom nogometašu Bayer Leverkusena Tinu Jedvaju ovršila pola milijuna kuna, utvrdila da je netko napravio krivotvoreno rješenje o ovrsi, a zatim od Fine zatražio prisilnu naplatu.

Istraga je u tijeku, a Jutarnji navodi  kako trag vodi do tvrtke s područja Rijeke. Istovremeno kad i Jedvaja, prevaranti su lažnom ovrhom iz tvrtke u Zagorju izvukli dva milijuna kuna.

Policiji je prijavu predao Jedvajev otac Zdenko kada je otkrio da je s računa njegova sina u Zagrebačkoj banci prvo 5. listopada prošle godine ovršeno 132.947 kuna, a zatim dan poslije, 6. listopada, još 370.185 kuna – ukupno 503.132 kune.

Tina je prema dokumentaciji ovršila nepoznata tvrtka Andatog usluge d.o.o. Riječ je o tvrtci osnovanoj u rujnu 2015. pokraj Brdovca s temeljnim kapitalom od 20.000 kuna, a osnivači i direktori bili su mladi bračni par s područja Brdovca.

Istraga je u tijek kako bi se otkrilo tko je organizirao operaciju te jesu li popularni sportaš i tvrtka iz Zagorja bili jedine žrtve prevaranata…


Komentari