OPASNA ZGRADA NA VRBANIMA Roditelji zabrinuti: ‘Ulaz u teretanu je osiguran, a u vrtić i školu nije’, Tomašević tvrdi drugačije

Foto: Screenshot

Nakon što je tragedija za dlaku izbjegnuta na Vrbanima, postavlja se pitanje tko je odgovaran i kako se mogu spriječiti ovakvi incidenti. Podsjetimo, u nedjelju je na terasu kafića sa zgrade pala ploča od cigle kojom je fasada obložena. Iako je na terasi bilo ljudi, pukom srećom nitko nije ozlijeđen. Da stvar bude još gora u istoj se zgradi nalazi i vrtić te škola. Ovo nije prvi put da se ovako nešto događa na istom tom mjestu. Naime, prije dvije godine urušio se svod iznad ulaza u vrtić.

Vrtić i škola nisu osigurani, a ulaz u teretanu i zgradu je

Roditelji su zabrinuti zbog situacije, a nakon potresa u Petrinji organizirali su i potpisivanje peticije koju su poslali Gradskom uredu za obrazovanje. No, inicijativa je završila neslavno, a nije riješeno baš ništa. Jedna od mama smatra da je jedino rješenje uklanjanje cijele fasade. Upozoravaju i da vrtić kao ni škola, nakon petrinjskog potresa, nisu osigurani za razliku od ulaza u teretanu i zgradu.

“Prijavili su nas policiji i socijalnoj službi, a riješeno nije ništa. Ploče su u nedjelju opet otpale dvadesetak metara dalje od vrtića. Nakon toga, postavili su zaštitnu ogradu te osigurali ulaz na terasu, u teretanu i zgradu, a ulaz u vrtić i osnovnu školu nisu”, izjavila je Mila Kovačević, a isto je potvrdila još jedna od majki.

S druge strane, gradonačelnik Tomislav Tomašević na redovitoj konferenciji je poručio da je ulaz u vrtić, prema njegovim informacijama, osiguran.

“U komunikaciji smo s vlasnikom zgrade i njegova je odgovornost da zamijeni ploče”, izjavio je Tomašević.

Miljenko Urličić  direktor tvrtke Keratek, koja je postavljala padajuće ploče, za Večernji tvrdi da bi radovi na uklanjanju limene podloge trebali početi već danas. Urličić objašnjava da ploče na fasadi nisu sjele na svoje mjesto. Naime, on kaže da je aluminijska podloga koju je postavljala Zagrebgradnja, loše izvedena i da se zbog toga gibaju ploče.

Ravnateljica vrtića kaže da je u tijeku postavljanje zaštitne ograde oko cijele zgrade i da se sanacija fasade očekuje u najkraćem mogućem roku. Slično tvrde iz firme PBZ nekretnine koji su vlasnici dijela zagrade. Napominju da je sigurnost najvažnija.

“U najkraćem roku zbog mjera opreza osigurat ćemo prolaze za vrtić i školu te dogovoriti provjeru fasade”,  poručili su iz PBZ-a za Večernji.


Komentari