OPASNA ZGRADA: Grad Zagreb seli svoje zaposlenike iz Draškovićeve 15! Za najam su izdvojili 110 tisuća kuna

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Centar grada Zagreba ozbiljno je oštećen u velikom potresu 22. ožujka prošle godine, a razoran potres na području Banovine, dodatno je oštetio već načete objekte. Među njima je i zgrada koja se nalazi u Draškovićevoj 15, a u njoj su smješteni Matični ured, Gradski ured za zdravstvo i Gradski ured za prostorno uređenje.

Više od 40 zaposlenika radi u navedenoj zgradi, iako je skelama poduprto stubište kako se ne bi urušilo. Iznimno nesigurno stubište je ujedno i jedini izlaz u slučaju novog potresa. Također, uredu su redovito primali i građane, a kako Jutarnji doznaje, Grad je ipak odlučio kako zgrada u Draškovićevoj nije sigurna za njihove zaposlenike, te ih je preselio na drugu lokaciju u Heinzelovu 62a, idućih šest mjeseci. Ukupna cijena polugodišnjeg najma iznosit će 110 tisuća kuna, a postavlja se pitanje jesu li zaposlenici mogli biti smješteni u jednom o prostora drugih gradskih ureda kako bi se izbjegao skupi najama.

Također, s obzirom na to da je cijela zgrada dio zaštićene kulturne cjeline, ona će se obnavljati, a ukupna cijena radova bit će oko 300 tisuća kuna.

“Prostor na adresi Draškovićeva 15 planiramo potpuno sanirati kroz četiri do pet mjeseci. Radovi se planiraju izvoditi etapno, tako da ćemo privremeno premještati djelatnike gradskih upravnih tijela iz prostora gdje su radovi planirani. Prema planu radovi će se najprije izvoditi u prostorima koje koriste djelatnici Gradskog ureda za zdravstvo”, kažu iz Grada.

Komentari