OPASAN, STAR I ORONUO: Savski most vapi za obnovom, a HRĐAVE i KLIMAVE ograde opasnost su za građane! (FOTO)

“Najbolje bi bilo kada bi naš Bandić napravio još par fontana, kaj će nam Savski most”, s podsmjehom nam je rekao mladi Zagrepčanin.

Savskim mostom koji se doslovno raspada, svaki dan prolazi mnoštvo ogorčenih građana i biciklista. Ako ćemo vjerovati arhitektu Branku Silanđiću, radovi i obnova bi trebala početi iduće godine.

6797 (2)

Naime, svi građani koje smo pitali složili su se kako nije u redu da se uopće ne obraća pozornost na izgled ovog mosta.

“Ja ne znam kada je zadnji put bila obnova ovog mosta”, rekla je Maja i dodala kako se vikendom voli ovdje provozati na biciklu sa suprugom i dvoje djece.

6800 (1)

“Bandić je puno toga obećao, pa opet ništa. Zlo mi je više od tih fontana”, rekao je mrzovoljni Petar žureći u školu.

6809 (1)

Ove fotografije govore nam i više nego što je potrebno. Ograda koja se raspada opasna je po život, a pješačka zona raspuknuta je na svaka dva metra. Most koji bi trebao biti uređen, pao je u zaborav. S ovom tvrdnjom slaže se i Milica.

“Jadničak, tak’ je sam i zaboravljen. Al’ ja ga volim, tu sam se zaljubila”, otkrila nam je Milica koja je ovdje pronašla svoju ljubav.

6813 (1)

Upravo bi obnova starog i oronulog Savskog mosta trebao biti gradonačelnikov prioritet. I bio je, 2014. godine, kada je u listopadu obećao da će ova problematika biti riješena u 2015. godini. No, polako odmiče 2015., a planovi rekonstrukcije prolongirani su pak za 2016. godinu.

Milan Bandić obnovu obećao u 2015. godini – ali ništa od toga

U listopadu 2014. godine Večernji list je pisao kako početkom 2015. godine napokon kreće uređenje starog, pješačkog Savskog mosta, a kojim će uz uređenje mosta biti uređeno i kompletno okretište Savski most.

6823

Naime, ovaj je most vrlo nesiguran za pješake posebice po zimi a rupe na njemu su uglavnom krpane čeličnim pločama. 2014. je najavljeno kako će obnovi mosta pomoći i tvrtka Vijadukt svojom donacijom gradu Zagrebu te kako će do kraja 2015. godine oronulo okretište i most biti u potpunosti obnovljeni.

Donacija Vijadukta u iznosu od tri milijuna kuna

Prošle godine pričalo se kako je tvrtka Vijadukt odlučila darovati materijal i osigurati radnike, u vrijednosti od tri milijuna kuna, dok je Gradu Zagrebu preostalo financirati projektnu dokumentaciju i provođenje stručnog nadzora nad izvođenjem radova.

6825

“Svatko može crtati što hoće i nuditi svoje prijedloge. No raditi bilo što na Savskom mostu bez javnog natječaja, neprihvatljivo je i apsolutno treba raspisati javni natječaj za takav prostor koji je od iznimnog značaja za grad i s obzirom na novac poreznih obveznika”, rekao je tada za tportal Teo Budanko, član Upravnog odbora Društva arhitekata Zagreb (DAZ).

Za “romantični” most Bandić “pljunuo” milijun kuna, a Savski most “tko šiša”

Sjetimo se kako je nedavno zagrebački gradonačelnik s velikim žarom izgradio “romantični” most za koji je izdvojeno milijun kuna, a koji se nadvisuje iznad Miramarskog podvožnjaka i koji ustvari ne vodi nikuda.

Facebook
Facebook

>>>  Naš grad dobiva svoj MOST ZALJUBLJENIH ili kako je Bandić Zagrebu ukrao romantiku (FOTO)

Bandićeva izjava godine: “Mogu umrijeti kada napravim još četiri fontane”

Facebook
Facebook

Ono što je gradonačelnik nedavno izjavio zgrozilo je mnoge Zagrepčane. Njegova izjava: “Mogu umrijeti kada napravim još četiri fontane“, mnoge je ostavila u nevjerici, jer se zna kako te fontane koštaju 30 milijuna kuna. Naime, ovaj je iznos vjerojatno i više nego dovoljan za sve mostove u gradu, jer su svi u izuzetno lošem stanju.

Prioritet za iduću godinu

Nakon prošlogodišnjih obećanja, Bandić je ponovno naglasio kako je uređenje okretišta, ali i obnova pješačkog Savskog mosta prioritet  za iduću godinu. Pješački most tako bi trebao dobiti novi, moderan izgled, a uz to ne bi služio samo za prolazak preko Save već i za boravak na njemu. S istočne, manje bučne strane mosta predviđena je, naime, dogradnja terase sa staklenom ogradom i kaskadno postavljenim klupama na kojima bi prolaznici mogli sjediti, družiti se i promatrati rijeku, piše Jutarnji list.

>>> HENDRIXOV MOST KAO SIMBOL GRADA I TEMA PREPIRKI: ‘Zeleni most je zeleni most, kakav Hendrix’

Komentari