Ono što je Capak najavio, sada se ostvaruje: Inspekcija kaznila pet zagrebačkih klubova sa 150.000 kuna, evo što su ‘skrivili’

PIXSELL/Pixabay

Inspekcija Civilne zaštite ovaj vikend imala je pune ruke posla. Kaznili su čak pet zagrebačkih klubova i naplatili iznos od 150.000 kuna.

Jedan klub kažnjen je jer je prekoračio radno vrijeme s 30.000 kuna, a ostala četiri isto toliko visokom kaznom zbog prepunog plesnog podija, nepridržavanje distance te izostanka obavijesti na ulazu o dopuštenom broju gostiju unutar kluba, piše Jutarnji.

Mogućnost kažnjavanja najavio je još prošli ponedjeljak ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak. Inspekcija može izreći kaznu od 20 do 70 tisuća kuna kazne svakoj pravnoj osobi koja se ne pridržava epidemioloških mjera i uputa.

Načelnik Sektora upravnih i inspekcijskih poslova Policijske uprave zagrebačke, Mladen Vlaić, rekao je da su ovaj vikend kazne bile najblaže moguće.

“Najmanja kazna prema Zakonu o sustavu civilne zaštite za pravnu osobu je 20.000, a za odgovornu osobu u pravnoj 10.000 kuna. Vlasnici lokala koji su dobili prekršajni nalog imaju mogućnost žalbe, a zatim o tome odlučuje sud”, rekao je Vlaić.

Ministar unutarnjih poslova i šef Nacionalnog stožera civilne zaštite RH, Davor Božinović, rekao je kako će se kažnjavati svi oni koji se ne pridržavaju mjera.

“Sankcionirat će se organizatori, vlasnici objekata ako se u njihovom objektu ne pridržavaju mjera. Neku noć, propisano je da nema plesa, dođe inspektor i vidi da se pleše, slijedi kazna 30.000 kuna. Pokušavamo objasniti da nisu mjere jer netko želi trenirati strogoću, te mjere su za dobrobit svih i želimo da ostanu otvoreni. Ako ne poštujete elementarnu preporuku, slijede sankcije”, rekao je Božinović.


Komentari