ONLINE MUZEJ: Umjetnička djela pogledajte uz samo jedan klik!

Screenshot:google.culuturalinstitute

Umjetnička djela Muzeja za umjetnost i obrt i Galerije naivne umjetnosti Hlebine (Muzej grada Koprivnice) dostupna su od sada zaljubljenicima u umjetnost diljem svijeta.

Zahvaljujući projektu Google Cultural od danas ljudi diljem svijeta mogu putem interneta uživati u više od 200 umjetničkih djela Muzeja za umjetnost i obrt (MUO) te 154 djela Galerija naivne umjetnosti Hlebine. Zaljubljenici u umjetnost diljem svijeta će sa samo nekoliko klikova na google.com/culturalinstitute biti u mogućnosti uživati u virtualnim izložbama i vidjeti izbor slika visoke rezolucije, izložaka iz stalne postave i kolekciju ručni satova, virtualne ture s uslugom Street View, dvije digitalne izložbe kao i mnoga druga kulturna blaga MUO-a.

Virtualna tura

Zahvaljujući značajki usluge Street View, moguće je virtualno razgledati Muzej za umjetnost i obrt, odabirati radove te kliknuti na njih kako bi se dobile dodatne informacije ili se, gdje postoji takva mogućnost, zadubiti u slike visoke rezolucije.

Pladanj s prikazom trijumfa Bakha i Arijadne, sat kojim je obilježen prvi let balona, djela Ede Murtića i drugih vodećih hrvatskih autora,  sve to možete pogledati na internetu, samo jednim klikom!


Komentari