ONI SU PLEMENITI I VRIJEDNI! Troje Zagrepčana u finalu je Volonterskog Oskara, a ovo su njihove priče

Foto: VCZ

Četrnaestu godinu u nizu Volonterski centar Zagreb organizira dodjelu Volonterskog Oskara, godišnje nagrade kojom se honorira individualni volonterski doprinos na području Grada Zagreba. U prvoj fazi povjerenstvo VCZ-a odabralo je, prema unaprijed utvrđenim kriterijima, troje kandidata za završni izbor, a sada glavnu ulogu imaju građani.

Za Elvisa Sudara (Franak – Udruga za zaštitu potrošača korisnika financijskih usluga), Muhammeda Jafa (Are You Syrious?) i Zoru Markotić (Čisteći medvjedići) građani mogu glasati od 15. studenog do 4. prosinca putem web stranice Volonterski Oskar, a kandidat ili kandidatkinja s najvećim brojem glasova bit će proglašen zagrebačkim volonterom ili volonterkom 2022. godine, na svečanoj dodjeli nagrade koja će se održati u ponedjeljak 5. prosinca, na Međunarodni dan volontera.

U obrani potrošača i izbjeglica i za zeleniji Zagreb 

Elvis Sudar predsjednik je Upravnog odbora Udruge Franak već četiri godine, a aktivni je član od travnja 2012. godine. U udruzi se zalaže za ispunjavanje svih ciljeva, kao što su poticanje i razvoj svih oblika pravne zaštite potrošača korisnika financijskih usluga i proizvoda protiv postupaka kreditnih i ostalih financijskih institucija, unapređivanje zakonske i podzakonske regulative kojima se uređuju poslovanje pružatelja i potrošača korisnika financijskih usluga te usklađivanje istih s pravnom stečevinom EU.

1 euro = 7,53450 kuna
Foto: VCZ

Muhammed Jafo volonter je u udruzi Are You Syrious? od 1. kolovoza 2021. godine. U 2022. godini ostvario je 175 volonterskih sati u aktivnosti pružanja direktne humanitarne pomoći – Free shop. Muhammed unutar svojeg angažmana pruža usluge prevođenja i kreiranja sadržaja za društvene mreže Udruge te je pokazao iznimnu predanost i volju za pomaganjem ljudima u potrebi te iznimnu sposobnost efikasnog funkcioniranja u stresnim situacijama.

Foto: VCZ

Zora Markotić aktivna je članica Građanske ekološke inicijative Čisteći medvjedići te je u razdoblju od 1. siječnja do 1. studenog 2022. godine volontirala ukupno 220 sati. Od aktivnosti u koje je bila uključena posebno se ističu čišćenje okoliša, organizacija prijevoza za druge volontere, briga za alat i sve potrebno za održavanje akcija čišćenja, organizacija hrane i pića, promoviranje na terenu i na društvenim mrežama te stvaranje dobre atmosfere na svim akcijama.

Foto: VCZ

Uz Volonterskog Oskara u kategoriji građani volonteri, ove su godine uvedene dvije nove kategorije koje će nagraditi najbolje u obrazovnom i poslovnom sektoru: Volonterski Oskar za škole i fakultete koji aktivno razvijaju svoje volonterske klubove i potiču volontiranje među učenicima i studentima te Volonterski Oskar za tvrtke koje potiču zaposlenike na volontiranje i razvijaju vlastite volonterske programe.


Komentari