Onečišćenje zraka spada u drugi najgori stupanj; Iz Grada kažu kako su svi parametri u normalnim granicama

Foto: Bruno Konjevic / CROPIX

Iako je otvoreni plamen sinoć ugašen nakon 22 sata, nad Zagrebom se i jutros vide posljedice ovog požara reciklažnog dvorišta. Dim se i dalje može pronaći nad Novim Zagrebom, Borovjem, Savicom, Folnegovićevim i drugim naseljima koja se nalaze u blizini Jakuševca.

Zagrebački gradonačelnik sinoć se iza 23 sata našao na poprištu požara, a jutros su iz Grada poručili kako su uzorci zraka dani na analizu te su parametri u normalnim granicama.

Prema natpisima portala Index noćas i jutros je u više različitih mjerenja izmjereno onečišćenje zraka u Novom Zagrebu uz obavijest da se građanima ne preporučuju aktivnosti na otvorenom. Nadležne službe o tome nisu obavijestile građane pa je tako prvo priopćenje stiglo tek u 9 sati i 44 minute.

”Naime, u 7 sati ujutro na postaji za mjerenje kvalitete zraka u Novom Zagrebu izmjerena je takva kvaliteta zraka da se i građanima opće populacije preporučivalo da razmisle o smanjenju ili odgađanju zahtjevnih aktivnosti na otvorenom ako imaju kašalj ili iritaciju grla, a posebice osobama slabog zdravlja i osjetljivim osobama. Indeks kvalitete zraka iznosio je 81,8666666666667, što spada u drugi najgori od pet stupnjeva kvalitete zraka.”, piše portal Index.


Komentari