ON NEĆE S TELEVIZIJE! Istražitelji opet doveli Bačića na HRT, ured mu još jednom ‘pod povećalom’

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Na Prisavlju je u petak došlo do pretrage ureda, a kojoj prisustvuje i sada već bivši ravnatelj Hrvatske radiotelevizije Kazimir Bačić. On je tamo doveden u kombiju iz Remetinca gdje se nalazi u istražnom zatvoru. U pitanju je nastavak potrage za dokazima, što je dio uobičajene procedure, kakva je viđena i u aferi Janaf kada je Dragan Kovačević vođen na pretrage više stanova koje je koristio.

Inače, prema izvorima Jutarnjeg lista, kod Bačića je pronađena veća svota novca koju je bilo lakše prebrojiti brojačem pa su se policajci poslužili svojim službenim brojačem, a kojeg su nosili i u pretragu stana u Radićevoj.

Kutiju u kojoj se brojač nalazi snimile su kamere i fotografi dok su je istražitelji prenosili, pa je na prvu ispalo da je Bačić, poput Dragana Kovačevića u famoznom klubu u Slovenskoj, također imao brojač.

Podsjetimo, jedan detalj izazvao je veliku pažnju javnosti prilikom uhićenja, sad već razriješenog, ravnatelja HRT-a Kazimira Bačića. Podsjetimo, Bačića se sumnjiči da je pokojnom gradonačelniku Milanu Bandiću nosimo mito za građevinski projekt “Vrtovi svjetla” poduzetnika i svog rođaka Milana Lončarića.

Prilikom pretresa Bačićeve luksuzne kuće na Tuškancu, istražitelji su uslikani kako iznose kutije na kojoj je pisalo “Banknote sorter”. Iako su svi pomislili da je Bačić u kući zaista imao brojač novca, da to baš nije tako, postalo je jasno kada su istražitelji s kutijama istih dimenzija izašli iz stana u Radićevoj, koji je također u posjedu Bačića pod sumnjivim okolnostima.

Kako doznaje Jutarnji,  prema neslužbenim informacijama zaista se radilo o brojaču novca, ali nije u vlasništvu Bačića ni Lončarića, već je riječ o policijskom brojaču. Navodno je policija prilikom prilikom pretresa Bačićeve kuće na Tuškancu pronašla određenu svotu novca. Doznaje se i da nije riječ o nekom većem iznosu.

S druge strane, u Radićevoj je navodno pronađeno gotovo pola milijuna kuna u eurima. No zassad nije poznato je li pronađeni novac povezan s kriminalnim radnjama.

Komentari