‘On je živio i umro za ovaj grad. Izgubili smo prvoga od nas’ Bandićeva zamjenica u suzama o odlasku gradonačelnika

Screenshot

Iznenadna smrt zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića šokirala je cijelu Hrvatsku, a njegove simpatizere i brojne mještane metropole ostavila u suzama. Bandića će zamijeniti njegova dugogodišnja suradnica Jelena Pavičić Vukičević.

Zamjenica gradonačelnika prilikom obraćanju medijima izrazila je sućut obitelji i najavila kako je oformljen odbor za organizaciju ispraćaja Milana Bandića, a više informacija će iznijeti tijekom dana.

“Hvala svima koji su izrazili sućut, svi ožalošćeni mogu se upisati u knjigu žalosti u poglavarstvu. Nikada nećemo zaboraviti što je uloga gradske uprave. Izgubili smo prvoga od nas. On je živio i umro za ovaj grad, a onaj koji je bez grijeha, neka baci prvi kamen. Iza ljudi ostaju djela, u našim sjećanjima Milan Bandić nikada neće umrijeti”, rekla je.

Kazala je kako je s Bandićem na čelu Zagreb postao istinska europska metropola.

“Šarm zagrebačkih ulica na neki je način činio i Milan Bandić. Ne preostaje mi ništa drugo nego reći jedno veliko hvala jednom divnom čovjeku, vođi, prijatelju, koji je beskrajno volio svoju obitelj”, zaključila je Pavičić Vukičević.

U predvorju Gradske uprave, Trg Stjepana Radića 1, od 12.00 sati otvorena je Knjiga žalosti. Podsjetimo, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić iznenada je u nedjelju rano ujutro preminuo u 66. godini života od posljedica srčanog udara.


Komentari