Omiljeni zagrebački profesor geografije dobio još jedno priznanje: ‘Nema ništa ljepše nego u kockastoj majici promovirati i pričati u inozemstvu’

Foto:Damir Spehar/PIXSELL

Prije godinu dana proglašen je najboljim svjetskim učiteljem, a sada je dobio još jedno veliko priznanje za svoj rad. Zagrebački profesor geografije Dejan Nemčić postao je članom ocjenjivačkog suda koji dodjeljuje tu prestižnu nagradu.

Pored toga, ovaj profesor iz Osnovne škole Ivo Andrić bit će prvi hrvatski učitelj koji će održati predavanje na obrazovnoj konferenciji u Dubaiju. Riječ je o najvećoj konferenciji u svijetu.

“Velik je broj učitelja bio u igri, oni su odabrali 20 najboljih učitelja, 50 delegata koji će držati govore koji će imati čast promovirati svoju zemlju i za mene je to čast jer nema ništa ljepše nego u kockastoj majici sa Hrvatskom u srcu promovirati i pričati u inozemstvu”, izjavio je prof. Nemčić za HRT.

Iako se nagrade samo nižu, Nemčić je i dalje ostao isti te je omiljeni profesor brojnim učenicima.

“Njegov način podučavanja je koristan jer sve mogu saznati od prve, a ne tražiti na internetu”, otkrila je Ana učenica 6. razreda.

Neke je učenike toliko uspio zainteresirati da se u budućnosti vide na njegovom mjestu.

“Geografija mi je najdraži predmet u budućnosti se vidim kao profesorica”, izjavila je učenica 7. razreda, Luna.

Učenici će imati priliku i slušati online predavanje svog omiljenog profesora iz Dubaija i to s najviše zgrade u svijetu Burj Khalifa.


Komentari