Omiljeni vatrogasac ostao je bez svega u zagrebačkom potresu: Skoro dvije godine je živio u kontejneru bez WC-a, a sada ima novi dom

Foto: Screenshot

Zagrebački potres ostavio je velike posljedice i na okolna mjesta. U općini Marija Bistrica 10-ak kuća je oštećeno, kao i škola te sakralni objekti. Dom, svima poznatog dobrovoljnog vatrogasca, Zlatka Skočaka bio je označen crvenom naljepnicom.

U kontejneru bez sanitarnog čvora Zlatko je proveo 20 mjeseci, a tu je i prebolio COVID. No, zahvaljujući dobrim susjedima, sada ima novi dom.

“Imao sam koronu, pa onda mjesec i pol nisam mogao ništa. Vani je Toi-Toi, pa nisam mogao ni na WC, bilo je grdo. Stigla je zima, pa su mi se zbog kondenzacije zamrzavala vrata, a po noći ne mogu ostaviti grijanje, da se nešto ne zapali”, ispričao je Zlatko.

Kada je shvatio da mu obećana mobilna kućica s kupaonicom nikada neće stići, kao i da neće uspjeti skupiti silnu dokumentaciju za državnu obnovu, Skočak je odlučio sam izgraditi novu kuću. Kako bi u tome što prije uspio, pomoglo mu je cijelo selo.

“Mi smo se svi s guštom uključili, tu je znala biti prava gužva kada je trebalo više ljudi. Treba i reći da je većinu Skočak sam sagradio”, izjavio je dobrovoljni vatrogasac Elvis Lacković za HRT.

Donacije župnog ureda i Caritasa zagrebačke nadbiskupije osigurao je upravitelj Svetišta u Mariji Bistrici Domagoj Matošević, koji je i marljivo radio na miješalici.

“Mislim da se na primjeru Zlatka Skočaka može reći da se dobro dobrim vraća. On je jedna osoba koja je svima uvijek rado pomagao i sada kada je on bio u potrebi, svatko je dao svoj doprinos”, poručio je Matošević.

Ova vrijedna akcija građana Marije Bistrice primjer je da kad “kad se male ruke slože, sve se može” i to puno brže od države.

Komentari