Omiljeni gazda Gavelle i Karake: Preminuo legendarni ugostitelj i hrvatski branitelj Pavo Kremenić

FOTO: Miljenko Mitrović

U nedjelju u jutarnjim satima napustio nas je Pavo Kremenić, legendarni ugostitelj, gazda kultne ‘Karake’ i ‘Gavelle’ i hrvatski branitelj. Pavo je preminuo nakon kratke i teške bolesti, a s njim se opraštaju brojni hrvatski sportaši, glumci, umjetnici i boemi koje je okupljao u svojim kafićima.

Pavo je rođen u Dubrovniku, 10. srpnja 1946. , a umro u Zagrebu , u 72. godini života. U srcima mnogih ostat će upamćen kao uvijek dobro raspoloženi gazda sa sebi svojstvenim smislom za humor. Njegova pozitivna energija mnoge je dovodila u njegove lokale, a njegov je odlazak veliki udarac za boemski Zagreb koji, njegovim odlaskom više neće biti isti, baš kao ni Split nakon Olivera.

Iako svi znaju Pavu, malo je poznato da je sudjelovao u Domovinskom ratu jer o tome nikada nije pričao. Od prvog je dana branio svoj rodni Dubrovnik i gliserom probijao blokadu kako bi gradu pod opsadom dostavio hranu i oružje. Za svoje ratne zasluge nikada nije tražio činove, ordene niti povlastice.

Posljednji ispraćaj Pave Kremenića bit će u krugu obitelji, a njegovi prijatelji od sinoć se okupljaju u Gavelli kako bi dostojno ispratili svog dugogodišnjeg kolegu i prijatelja.

Autorica: Mia Mitrović


Komentari

loading...
-->