OLUJNO NEVRIJEME ZAGREBU UČINILO VELIKU ŠTETU: Saznajte što je sve porušeno!

Zakaj volim Špansko

Uslijed jakog vjetra došlo do rušenja stabla na ceste i električne vodove te oštećenja imovine.

Uslijed vremenskih neprilika ozlijeđene su dvije osobe; jučer, 12. svibnja oko 19.35 sati u Centru na Trgu bana Josipa Jelačića došlo je do prevrtanja drvenog štanda koji je pao na 80-godišnjakinju koja je tom prilikom teže ozlijeđena, dok je na Črnomercu, također jučer 12. svibnja oko 17 sati, uslijed jakog vjetra došlo do rušenja drvenog štanda na 61-godišnjakinju koja je tom prilikom zadobila površinske ozljede nosa.

Tijekom protekla 24 sata područje Policijske uprave zagrebačke zahvatilo je nevrijeme praćeno jakom kišom i vjetrom te su evidentirana oštećenja:

Na više lokacija u Gradu Zagrebu i okolici jaki vjetar uzrokovao je padove stabla i granja na kolnik te na žice javne rasvjete; u Maksimiru u Ulici Rebar stablo dužine 15 metara je palo preko kolnika i na žice javne rasvjete, dok je u Ulici Gorice stablo palo na električne vodove. U Žažinskoj ulici stablo dužine sedam metara je palo preko kolnika. U Ivanjoj Reci u Ulici Svetog Ivana stablo je palo preko kolnika.

U Rakitju na Županijskoj cesti 3064 na križanju Novačke i Rakitske ulice, nedugo iza ponoći stablo je palo na dva strujna kabela koji su potom pali na kolnik, promet je bio obustavljen do jutarnjih sati.

U Donjoj Lomnic u Dugoj ulici stablo je palo na kolnik uslijed čega je oštećena žičana dvorišna ograda u dužini od oko 6 metara, dok je u Centru u Nazorovoj ulici stablo pri padu oštetilo žičane ograde.

Na Rokovom perivoju stablo hrasta duljine 20 metara je palo te oštetilo betonski zid i srušilo metalnu ogradu.

Na području Medveščaka u Ulici Stjepana Babonića na parkirani osobni automobil pala je metalna ograda s obližnjeg gradilišta kojom prilikom su na vozilu nastala oštećenja u vidu ogrebotina, udubljenja  te mehaničkog oštećenja ( otkinuti retrovizor ).

U Medvedgradskoj ulici s fasade zgrade su otpale dvije mramorne ploče na parkirani osobni automobil kojom prilikom su nastala oštećenja u vidu udubljenja i oštećenja stakla dok se u Savskoj cesti s zgrade odlomio dio fasade na visini od oko 20 metara te pao na parkirani osobni automobil  i tom prilikom je na vozilu oštećeno vjetrobransko staklo i poklopac motora.

Na Črnomercu u Ulici Treščak vjetar je otpuhao limeni krov kuće. U Ježevskoj ulici s zgrade u nizu pala je limena konstrukcija krovišta dimenzija 40×20 metara, dok je dio ostao naslonjen na zgradi, obzirom da je do pada došlo na stranu parka nije bilo oštećenja druge imovine.

U Maksimirskoj cesti kod kućnog broja 107 srušilo se stablo na tramvaj u pokretu, zastoj u smjeru zapada trajao je od 5.30 do 9.30 sati, nije bilo ozlijeđenih osoba.


Komentari