Okupljalište optuženih za aferu Janaf: “Klub” u Slovenskoj 9 ugostio je i Jakova Kitarovića na dan kada je predano mito!

Prema novim informacijama koje cure iz afere Janaf, širi se krug oko direktora te kompanije Dragana Kovačevića i poduzetnika Kreše Peteka. Istog dana kada je Petek navodno donio 1,96 milijuna kuna mita Kovačeviću, iz takozvanog “Kluba” u Slovenskoj 9 viđen je kako izlazi uprug tada aktualne predsjednice države Kolinde Grabar-KitarovićJakov, piše Jutarnji list. 

No on nije jedini snimljen kako dolazi i odlazi iz Kluba, već je tamo navratilo oko dvadesetak drugih privatnih poduzetnika među kojima je i Tonica Rajh, Janafov kooperant. Osim njih toga dana na ulazu u Klub tajno je snimljen i upravitelj kaznionice u Turopolju, Anđelko Nikolić, te bivši saborski zastupnik HNS-a i bivši Kovačevićev suradnik iz Janafa Jakša Marasović.

“Klub”, to jest prostor na adresi Slovenska 9, je ustvari Kovačevićevo mjesto za sastanke i druženje, a izvana prolaznici mogu zaključiti da se radi o kakvom otmjenom vine baru. Policajci su za mjesto saznali snimajući telefonske pozive Peteka i Kovačevića, ali i ostalih osumljičenika. Daljnjim praćenjem policajci su definirali kako je “Klub” prostor u Zagrebu koji je u vlasništvu jedne Kovačevićeve tvrtke.

Upravo iz sadržaja razgovora koji su prethodili sastanku 11. studenoga prošle godine istražitelji su zaključili kako se sprema primopredaja novca, i da će se dogoditi upravo u tom prostoru.

USKOK je “Klub” opisao kao prostor gdje je Kovačević “ugošćavao dužnosnike najvišeg ranga”. Međutim koje – nisu imenovali. Upravo u Klubu Petek i Kovačević dogovorili su sastanak lani na Martinje, 11. studenoga, a sastanku je prethodilo Petekovo prebacivanje, najprije 1,96 milijuna kuna s poslovnoga računa na osobni, a zatim podizanje čitavoga iznosa istoga dana kada je sastanak dogovoren, piše Jutarnji.

Policijska tajna pratnja snimila je kako Petek odlazi po novac u poslovnicu PBZ-a u Ivanić Gradu te kako izlazi iz banke noseći vrećicu s logom banke koju stavlja u gepek, a policija i USKOK logično zaključuju da se u vrećici nalazio novac. Vozač zatim vozi Peteka upravo u Slovensku ulicu u Zagreb, a tijekom vožnje Petek šalje SMS Kovačeviću da će malo zakasniti, na što mu Kovačević odgovara: “Samo polako”.


Komentari