OKTANSKA ZABAVA U GRADU Počinje WRC Rally Croatia: Zatvara se dio Ulice Hrvatske bratske zajednice, a busevi s Glavnog kolodvora voze obilazno

Foto: Uroš Modlic

Danas počinje WRC Rally, najveći sportski odogađaj još od Univerzijade, kako je najavio organizator Slaven Dedić.

Rally se vozi kroz pet županija, a iako se prije dvije godine vozio i po Sljemenu, ove godine neće. “Sljeme ove godine nije u utrci jer nije pristupačno, prilazni putovi se brzo zakrče, parkirališta budu prenatrpana i to dovodi do logističkih problema, tako da ove godine nismo željeli dovoditi Grad Zagreb u problem, pa smo odlučili izbjeći Sljeme i otići izvan grad”, kaže”, rekao nam je Slaven Dedić iz organizacije WRC Rallyja.

Foto: Zagreb.info

Ceremonijalni start utrke je večeras u 18:30 ispred Nacionalne i sveučilišne knjižnice,  stoga od 12 do ponoći za potrebe starta na prostoru ispred zgrade Nacionalne sveučilišne knjižnice, planirano je zatvaranje prometa zapadnog kolnika Ulice Hrvatske bratske zajednice od raskrižja s Ulicom grada Vukovara do raskrižja sa Slavonskom avenijom kojom prilikom će se uspostaviti privremena regulacija prometa.

“WRC Croatia Rally počinje danas, ne propustite ceremonaijalni start i službeno otvorenje ovogodišnjeg izdanja Croatia Rallyja, najvećeg sportskog spektakla u Hrvatskoj”, najavili su organizatori na Facebooku.

Foto: WRC Rally Croatia

Alternativni pravci

Iz Policijske uprave zagrebačke objavili su i alternativne pravce kojima se Zagrepčani mogu danas koristiti kako ne bi upali u gužvu.

Alternativni pravci na kojima neće biti ograničenja u prometu su:

  • Ulica Grada Vukovara – Savska,
  • Ulica Grada Vukovara – Držićeva avenija,
  • Avenija Dubrovnik – Most mladosti – Držićeva avenija,
  • Avenija Dubrovnik – Jadranski most – Selska cesta – Ilica,
  • Slavonska avenija – Zagrebačka avenija – Ljubljanska avenija,
  • Avenija Dubrovnik od rotora Remetinec do rotora Zapruđe.

Također, iz policije podsjećaju da se utrka vozi i u okolnim gradovima, tj. županijama.

Na području Grada Samobora (obilazni pravci okolnim prometnicama): u četvrtak, 21. travnja 2022. godine u mjestu Okić Podokićki,

U petak 22. travnja na relaciji Mali Lipovec – Grdanjci i Stojdraga – Gornja Vas te na području Grada Jastrebarskog (obilazni pravci okolnim prometnicama);

Također u četvrtak, 22. travnja 2022. godine na relaciji Krašić – Vrškovac (Karlovačka županija); u petak, 23. travnja na relaciji Kostanjevac – Petruš Vrh (Karlovačka županija).

Slijedom svega navedenog, iz Policijske uprave zagrebačke, mole građane za razumijevanje, da poštuju privremeno postavljenu prometnu signalizaciju te u skladu s uputama policijskih službenika i redarskih službi.

Komentari