Ogulili ga do gole kože! Umirovljenika iz Zagreba pljačkali dok nije ostao bez svega

Pixabay

Banda prevaranata je godinama pljačkala 88-godišnjeg zagrebačkog umirovljenika koji pati od demencije predstavljajući mu se lažno kao policajci koji će mu riješiti ranije slučajeve pljačke. Ukupno su mu uzeli oko 1,7 milijuna kuna, otkriva Jutarnji.

Zahvaljujući umirovljenikovoj kćeri, koja inače živi u inozemstvu, ali se sada našla u pravo vrijeme u Zagrebu, uhićena je 29-godišnja Dragana Đ. Naime, ona je po tko zna koji put ponovno krenula u pljačku ovog starca, predstavivši mu se kao “policajka Maja”, ali sve je prozrela umirovljenikova kći. Ispostavilo se da je već ranije bila osuđivana zbog krađa i prijevara diljem RH i to pet puta. Ipak, ostali deseci prevara i krađa ovog 88-godišnjaka ostaju neriješeni.

Sve je počelo 2015. kada je u listopadu 88-godišnjaka nazvala “gospođa iz Zagrebačke banke” te mu rekla da ga kontaktiraju iz banke radi zamjene novca. Ubrzo je ta nepoznata bankarica i došla u stan te mu uzela oko 10.000 kuna. Par mjeseci kasnije, početkom 2016., kontaktirali su ga zbog pomoći oko preminuloga člana obitelji, no dok je razgovarao s tim osobama one su mu ukrale novčanik s 1200 kuna. Zatim kreću uzastopni posjeti “policajaca i policajki” koji mu stalno nude pomoć s rješavanjem ranijih prevara. Dolazili su tako “policajci” kako bi uzimali otiske, novčanice, uspoređivali brojeve novčanica, piše Jutarnji.

U proljeće 2017. lažni policajci ga nagovaraju da digne čitavu ušteđevinu 210.000 eura i 118.000 kuna te im preda kako bi je čuvali, što starac, ništa ne sumnjajući zbog demencije, i radi. Nakon još nekoliko posjeta lažnih policajaca u kojima im daje još par desetaka tisuća kuna, umirovljenik praktički ostaje bez novca. Tada mu pak nude masažu te mu traže da skine dva prstena, pa mu kradu i njih.


Komentari