Ogorčeni Zagrepčani o iskustvu s Poštom: ‘Nikad više, dva puta sam doživjela potpuni šok!’

Tekst portala Zagreb.info o problemima s uslugama Hrvatske pošte potaknuo je lavinu reakcija naših čitatelja koji su opisali svoja neugodna iskustva. Kako navode ogročeni Zagrepčani, paketi se čekaju sve duže, nerijetko pošiljke niti ne pristignu na adresu primatelja, obavijesti o prispjeću pošiljke svakodnevnica su, unatoč činjenici kako je na dane kad treba stići paket – uvijek netko doma, a paketi u ruke primatelja često stignu potpuno oštećeni.

“Uredno u sandučiću nalazimo one lijepe šarene papiriće na kojima piše kako poštar nije bio u mogućnosti dostaviti paket jer nikoga nije bilo na adresi. Ja sam recimo teško pokretan i iz stana izbivam kada se sve zbroji možda 24 sata u mjesecu,i to uglavnom u popodnevnim ili večernjim satima. Zvonio mi nije nitko jer bih to čuo ili bi pas lajao ako ja ne reagiram na zvono. Izlazim u podne pogledati poštu, a kad tamo obavjest da svoj paket mogu podići u pošti u Branimirovoj u vremenu od-do… Ja nisam poštar. HP uslugu naplaćuje,a ja radim poštarov posao. To ne ide tako.

Obrazloženje HP-a je da su poštari preopterećeni,te da ne mogu pokupiti sve pakete i donijeti ih na adrese. Čemu uopće onda nude i naplaćuju takve usluge koje nisu u stanju realizirati. Osobno vjerujem da bi se među 350 000 nezaposlenih našlo nekoliko stotina ljudi koji bi mogli nositi te pakete i biti za to plaćeni. Ja nit sam plaćen za to,a niti zbog zdravstvenog stanja mogu nositi pakete. Jednostavno očekujem da se usluga koju HP nudi,a ja za nju plaćam bude ostvarena u cijelosti”, govori naš čitatelj Kristijan.

Oštećeni paketi šokantnog sadržaja

Javila nam se i čitateljica Monika proslijedivši nam svoje iskustvo zbog kojeg je slala pritužbu. Kako kaže, odgovor nikada nije dobila.

“Dana 23.03.2016.  u sandučiću sam dobila obavijest o pošiljci iz Fine 2x.  23.03.2016. sam otišla oko 18:00 sati u poštu u Novoj Cesti 39 kako bih podigla pošiljku međutim, rekli su mi da mogu doći po nju tek 24.03.2016. od 07:00 sati ujutro. Sutradan sam, 24.03.2016., otišla ponovo u poštu u 07:00 u Novoj Cesti te su mi djelatnici rekli da se poštar nije još razdužio te da će on doći kod njih oko 12 sati donijeti pošiljke, isto tako mi jerečeno da će me kontaktirati (naravno da nisu zvali). Ponovo po treći put dolazim 24.03.2016. u poštu kako bi napokon podigla svoju pošiljku te mi djelatnica kaže da se poštar nije razdužio sa pošiljkama po drugi put i da ne mogu dobiti svoje novce2, ogorčena je Monika.

Čitateljica Matea opisala nam je svoja dva iskustva s uslugama Hrvatske pošte, a zbog kojih više zasigurno neće poslovati s njima. Kako navodi, riječ je o dva naručena paketa, a oba su u njezine ruke stigla kao da su prošla ratnu zonu. Sadržaj paketa našu čitateljicu neugodno je iznenadio.

“Moje iskustvo sa poštom je grozno, rekla sam sama sebi nikad više! Dva puta sam doživijela šok. Jednom sam naručila haljinu hp expressom došla je za dva dana, cijeli paket je bio izgužvan, a kad sam otvorila nije bilo haljine nego ručka od kofera, netko je u pošti ili tijekom transporta zamjenio sadržaj paketa. Drugi put sam naručila set lakova za nokte, set je došao u kutiji koja je bila mokra, zmazana, totalno zgnječena te kad sam otvorila sve je bilo prevrnuto i jedan sadržaj potrgan. Uvijek sam mislila da je greška u dućanima preko kojih sam kupovala, ali sam saznala da je greška uvijek bila u pošti”, opisuje Mateja svoja iskustva zbog kojih više ne koristi usluge Hrvatske pošte.

Famozni papirić i kašnjenje računa

Čitatelj Luka pak navodi tri neugodna iskustva zbog kojih je izuzetno ogorčen na rad Hrvatske pošte. Kako navodi, jednom su mu isporučili izrezanu čestitku, a druga dva iskustva odnose se na famozni papirić s obavijesti o prispjeću pošiljke.

“Čestitka iz inozemstva dostavljena nam je s izrezom na bočnoj strani kuverte, točno toliko širokom da se može izvući novčanica od 50 eura. Vjerojatno je poštar sumnjao da je u toj čestitki novac, pa ju je izrezao. Drugi slučaj se odnosi na ekspres-pošiljku u kojoj je bila neiskorištena povratna autobusna karta. Mojoj majci koja je tu kartu slala rečeno je da će pošta u Zagreb stići u ponedjeljak do 10 sati ujutro, točno dan prije nego joj ističe valjanost. Zbog toga je moja supruga s malom bebom pazila da čitav dan bude doma, da bih, naravno, oko 4 sata popodne, kad sam dolazio s posla, u sandučiću ugledao papirić o neuspjeloj dostavi, jer se poštaru nije dalo zvoniti. Preostao mi je trk do pošte na Žitnjaku, iako mi je 10 puta bliža pošta u mojoj ulici, gdje su do ove godine završavale sve pošiljke koje nisam uspio podići. Ne znam zbog čega je došlo do te promjene (da pošiljke podižem na Žitnjaku umjesto u svojoj ulici), promjene koja mi svaki put oduzme najmanje sat dragocjenog vremena.

I treće iskustvo – paket sa stvarima za bebu. Supruga mi je s bebom čitav dan bila doma očekujući paket od moje majke, no poštar opet nije zvonio. S papirićem o neuspjeloj dostavi, koji sam našao u sandučiću, supruga je sljedeći dan otišla na poštu, no putem joj je papirić negdje ispao i tu je, činilo se, nastao nerješiv problem. Pet smo dana na pošti u našoj ulici i zivkanjem na brojeve pošte pokušavali doznati što je s paketom. Došli smo i do poštara koji je paket trebao dostaviti. Iako sam zapamtio da je na papiriću bilo moje ime i ime moje majke kao pošiljatelja, i iako sam službenicima pošte dobro opisao paket velikih dimenzija, i iako sam imao i broj te paket-pošiljke, paket nikako da se nađe. Poštar je pak rekao da se dobro sjeća paketa i da će to sam istražiti i javiti mi rezultate potrage, ali onoga dana kad je trebao javiti je li što uspio ili nije, ipak nije javio ništa, tako da nisam znao na čemu sam. Da nije bilo ljubazne službenice u Branimirovoj koja je pomoću broja pošiljke detektirala pošiljku i rekla da je na Žitnjaku, ne znam bismo li je uopće podigli”, piše nam Luka.

>>>(FOTO) Imate li vi problema s Poštom? Nakon višednevnog iščekivanja stigao joj je ovakav paket

Zagrepčanin Davor pak dodaje kako mu učestalo kasne računi od kartičnih kuća. Napominje i da je napravio reklamaciju i Pošti na koju još nije dobio odgovor, dok su i iz kartične kuće primjetili učestalost kašnjena računa te predložili žalbu.

Iz Hrvatske pošte odgovorili su nam na upit o slučaju korisnice kojoj je isporučen otvoren paket. Kako navode, prigovor korisnice je u postupku rješavanja u Sektoru za korisnike koji je za iste nadležan.

“Reklamacije imamo u promilima u odnosu na broj usluga koje pružamo te svaku reklamaciju detaljno provjerimo na terenu. Važno je napomenuti kako mi nismo jedini pružatelj poštanskih usluga na tržištu. Nepravilnosti u dostavi zaista su iznimka te ukoliko se temeljem provjere na terenu pokaže da je do njih negdje došlo iste se odmah otklanjaju. Pozivamo vaše čitatelje da se, ako imaju prigovor na uslugu ili dostavu, jave s detaljnim informacijama u Sektor za korisnike. To mogu učiniti mailom na adresu [email protected] ili telefonom na broj 072/303 304“, stoji u odgovoru Pošte.


Komentari