Ogorčena majka: ‘Zašto još nisu ispitali ubojicu moje Kristine? ‘

Photo: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Ubojstvo Kristine Krupljan šokiralo je cijelu Hrvatsku.

Prošlo je više od šest mjeseci kada su David Komšić (19) i trojica njegovih prijatelja na Bukovačkoj cesti napali i ukrali mobitel Kristini Krupljan (18). Kristina je ubijena 22. veljače, na dan kad je u prostorijama Općinskog državnog odvjetništva (ODO) u Zagrebu dala svoj iskaz vezano uz taj napad.

Trudnu Kristinu ubodima nožem je u njezinu automobilu ispred zgrade u kojoj je živjela ubio njezin bivši dečko David Komšić. Od ubojstva ove djevojke prošla su dva i pol mjeseca, a u odvjetništvu još nisu ispitali ni Komšića ni njegove prijatelje.

“Mislim da je to strašno. Išla sam osobno pitati kad ih misle ispitati, rekli su mi samo da budu. Dolazi ljeto i godišnji odmori, šta se čeka”, ogorčeno je za 24 sata kazala majka Vesna Krupljan.

Odvjetništvo ništa ne poduzima, tvrdi Kristinina mama. Odvjetnik Bruno Spiz, koji zastupa Kristininu majku, kaže da se zbog sporosti pravosuđa i enormno dugih rokova, gubi svaki smisao sudovanja.

>>>UGLEDNI ODVJETNIK OTKRIVA STRATEGIJU OBRANE UBOJICE: ‘Zbog jedne činjenice, David Komšić ima olakotnu okolnost!’

“U kaznenom predmetu u tijeku je provođenje potrebnih dokaznih radnji u cilju utvrđivanja svih odlučnih činjenica potrebnih za donošenje meritorne državnoodvjetničke odluke nakon čega će biti provedene i dokazne radnje ispitivanja osumnjičenika” odgovorili su  iz ODO Zagreb na upit 24 sata.

Podsjetimo, Komšić je Kristinu ubio više od 30 puta kuhinjskim nožem koji je uzeo od kuće. Kobne večeri bili su na oproštajnoj večeri. Navodno je Davidov okidać bio kad mu je rekla da je trudna tri mjeseca i kako dijete nije njegovo.

Osim ova dva kaznena postupka, koja se vode protiv Komšića, na Odjelu za mladež Općinskog kaznenog suda u Zagrebu sude mu zbog izazivanja prometne nesreće u kojoj je u travnju 2016. godine poginuo Josip Kolarić (72). Komšić je, kršeći prometne propise na pješačkom prijelazu naletio na Kolarića, koji je cestu prelazio iako mu je na semaforu bilo upaljeno crveno svjetlo.

>>>Procurili detalji Davidovog iskaza: ‘Nož sam joj zabio u vrat i samo sam nastavio bosti. Ne sjećam se svega…’

 


Komentari