OGLASIO SE ZAŠTITAR! Čovjeku koji je napravio incident na Tomaševićevoj proslavi sudit će se za pokušaj teškog ubojstva i teroristički napad

Foto: Zagreb.info

U stožeru platforme Možemo! u nedjelju je došlo do incidenta. Naime, stariji muškarac pokušao je upasti na proslavu pobjede novog gradonačelnika te sve – zaliti benzinom. U međuvremenu je uhićen, a kako je to sve izgledalo, iz prve je ruke otkrio zaštitar, točnije, voditelj osiguranja koje je čuvalo skup platforme Možemo!. Riječ je o 48-godišnjem Mariju Aleksandru Kožulu.

“Tri puta je dobio po prstima, izbio sam mu upaljač iz ruku”, započeo je Mario za 24 sata pa opisao detalje incidenta.

“Na tom ulazu je stajao kolega, inače umirovljeni hrvatski branitelj. Većina nas je branitelja, pa i ja. Uglavnom, primijetio je čovjeka koji se popeo vanjskim stepenicama i stao na polukat. Gledao je prvo dolje u pozornicu i ljude. Kolega me pozvao jer mu se ovaj učinio sumnjivim, a ja kao voditelj moram doći. Rekao sam kolegi da ga zamoli da ode i to se i dogodilo. Onda je sišao i krenulo je”, rekao je Kožul.

“Počeo se prvo derati na mene, kolega i ja smo ga molili da se smiri i ode ali nije poslušao. Polio je malo te tekućine po meni i tu je dobio po prstima prvi put. Krenuo je na mene tim brenerom da me zapali i tu je dobio drugi put. Izbio sam mu taj upaljač iz ruku, a on ga je podignuo. Treći put je uz psovke i uvrede krenuo na mene kako bi prošao do pozornice, i tu je dobio treći put i zaustavili smo ga. Nastavio je dalje psovati i svakako nas zvati, to je sve snimljeno. I onda je prolio onaj ostatak tekućine, poprskalo je i dečka iz Možemo! i kolegu. Zapalio je tekućinu i u tom trenu smo pustili da to izgori”, nastavio je.

Vatru nisu mogli gasiti nogama jer nisu znali gdje je sve benzin pao i na njih. “Iskoristio je tu vatru i šmugnuo dolje, valjda se zato usudio stati i dići onu ruku. U roku deset minuta stiglo je dvoje policajaca iz 6. postaje u civilu. Napravili su zapisnik i otišli raditi svoj posao. Iskreno, mislim da je to bio jako rastrojen čovjek, dosta je to tužno. On je imao taj neki svoj naum, uzeo je što je imao doma i krenuo. Nije ni pušač, u to sam uvjeren, jer gore gdje je stajao nije bilo ugašenih čikova”, rekao je za spomenuti medij.

“Jako su ga brzo pronašli. Vjerojatno ga je vidio netko od njegovih susjeda i prijavio, a možda se i sam zbrojio i predao. Iz medija sam prvo saznao da su ga priveli, a kasnije i da je sve preuzela jedinica za teža kaznena djela. Prekršajno će to biti kršenje javnog reda i mira, a kazneno pokušaj teškog ubojstva i pokušaj terorističkog napada”, rekao je Kožul.

Zagrebačka policija privela je muškarca kojeg se povezuje s jučerašnjim incidentom u stožeru platforme Možemo!. Podsjetimo, radi se o starijem muškarcu čiji identitet još nije poznat javnosti, a pokušao je upasti na proslavu pobjede novog gradonačelnika Zagreba Tomislava Tomaševića i zapaliti benzin.

Kada je stigao pred stožer i shvatio da ne može ući, muškarac je vikao “ma pi**a ti materina, pederi, komunjare, pusti me, sve ću vas ubiti”.

Muškarac je požarnim stepenicama došao do pozornice stožera Možemo! i partnera gdje su ga zaustavili zaštitari. Nakon što je vrijeđao zaštitare i okupljene u stožeru, muškarac je polio zapaljivu tekućinu po požarnim stepenicama, zapalio manji požar i potom otišao.

Požar je ubrzo ugašen, a u izborni stožer je pozvana policija koja je naknadno privela izgrednika.

Kako je sve izgledalo, pogledajte na videu:


Komentari