OGLASIO SE SINDIKAT ZET-a! KONTROLA S ORUŽJEM OKO STRUKA? ‘Samo bi budala tako nešto mogla pomisliti’

RTL / Ilustracija

Nakon što već nekoliko dana čitamo o nagađanjima kako bi kontrolori ZET-a mogli početi nositi oružje zbog straha za vlastitu sigurnosti, oglasio se i Sindikat vozača i prometnih radnika ZET-a.

”Od kud se ta informacija pojavila, meni nije jasno. Nikad nisam spomenuo oružje. Rekao sam kako treba povećati sigurnost radnika ZET-a – kontrolora i vozača – koji su svaki dan izloženi svakojakim, ponekad i brutalnim napadima”, kazao je je predsjednik Sindikata Anto Jelić u emisiji HRT-a Studio 4.

”Nikada ja zaista nisam spomenuo oružje. Samo bi budala mogla tako nešto pomisliti u gradu Zagrebu i državi Hrvatskoj koja je demokratska zemlja. Mi nismo u Libiji i nitko od normalnih ljudi ne bi pomislio na bilo kakvo oružje”, izjavio je.

>>> OPAKO ‘OKINULI’ PO ZET-u: ‘Što je zadnje čuo terorist u Zagrebu? Karte na pregled!’

Naime, Jelić je pojasnio kako se traži da se kontrolorima daju ovlasti da od putnika mogu tražiti osobnu iskaznicu, kako bi identificirali osobu koja nema voznu kartu te da je mogu zadržati do dolaska policije. Osim toga,  traže uvođenje videonadzora u vozilima koja ga nemaju, kako bi se mogli identificirati napadači na kontrolore.


Komentari