Oglasio se i poduzetnik od kojeg je Bandićeva supruga kupila stan: ‘Imali su najbolju ponudu’

Foto: Livio Andrijic / CROPIX

Poduzetnik Željko Šelendić od kojega je Vesna Bandić, supruga zagrebačkoga gradonačelnika Milana Bandića, prije malo više od mjesec dana kupila stan od 68,52 kvadrata u centru Zagreba tvrdi kako u tome nema ničega spornog, piše Jutarnji list.

“Trebao mi je stroj u radioni pa sam, umjesto da uzmem kredit, odlučio prodati stan. I prodao sam ga Bandiću jer sam od njega dobio najbolju ponudu“, kaže Šelendić.

Stan se nalazi na Trgu Petra Petretića i kupljen je za 854 tisuće kuna, odnosno za samo 1474 eura po metru kvadratnome, otkrio je portal Index. Većina novca, 720 tisuća kuna, odmah je isplaćena na račun, a stan je kupljen za Bandićevu kćer koja se nekoliko dana prije Nove godine upisala kao vlasnica stana.

“Cijena je takva kakva je. Sad svi kažu da bi dali više. No, meni je bilo drago vidjeti Bandićevu kćer, koja je skromna djevojka, sretnu. I bila je baš zadovoljna jer su joj roditelji kupili taj stan. Pa zašto gradonačelnik ne bi svojoj kćeri mogao kupiti stan od 60 četvornih metara?”, rekao je poduzetnik Šelendić koji tvrdi da je s Gradom Zagrebom odradio samo dva posla u svojoj poduzetničkoj karijeri.

Bandić je, naime, u petak ustvrdio da je njegova supruga taj stan kupila od novca dobivenog od prodaje vlastitog stana. Pojasnio je kako se radi o stanu u Preradovićevoj ulici, u kojem se njegova supruga rodila, a oko kojega je vodila spor s investitorom.

“Kada je završen upravni spor, onda se mogla upisati i realizirati prodaja i nagodba s investitorom. Onog momenta kada se to dogodilo, a moja supruga dobila novac, onda smo mogli zatvoriti kredit za stan u Bužanovoj i pomoći kćeri da kupi stan“, izjavio je Bandić.

Gradonačelnik Bandić, podsjetimo, govori o stanu koji se nalazio u maloj dvorišnoj kućici u Preradovićevoj ulici 13, koja se u siječnju 2014. godine urušila. Večernji list je 2014. objavio članak o tome kako se ta dvorišna kućica urušila te su im tada iz Gradskog stambeno-komunalnog gospodarstva (GSKG) odgovorili da prava na ruševno zdanje ima još jedino država te Bandićeva supruga.

Prije Vesne Bandić pravo na taj stan imala je njezina baka, a kako bi dobila pravo na otkup, supružnici su se navodno 1996. zbog toga i formalno rastali, što je bila jedna od Bandićevih afera.

U međuvremenu je parcelu pokraj, u Preradovićevoj 11, kupio Ante Vlahović, predsjednik Uprave rovinjske Adris Grupe, te sagradio atraktivnu vilu. Zasad nije poznato s kim se sporila Bandićeva supruga jer u zgradi na toj parceli vlasnik jednog od stanova jučer nam je kazao da mu nije poznato što se s tim dogodilo.

Gradonačelnik Bandić jučer je na prozivke da stan vrijedi mnogo više ustvrdio da je procjenu vrijednosti stana koju je njegova supruga kupila kćeri, radio sudski vještak, kojeg je unajmio prodavatelj, ustvrdivši da je s njegovom imovinom sve transparentno.

“Radi se o tipičnom spinu. U aferi koja potresa Hrvatsku zadnjih mjesec dana trebalo je ubaciti malo Bandića da se stvar malo zamagli”, rekao je.

Ustvrdio je da je on jedan od rijetkih dužnosnika u Hrvatskoj koji na vrijeme ispunjava svoje obaveze te da je Povjerenstvu za sukob interesa predao informacije o podrijetlu svoje imovine.

Iz Ureda gradonačelnika u međuvremenu je priopćeno kako je Povjerenstvo za sukob interesa potvrdilo da je Bandićeva prijava registrirana i valjano ispunjena.


Komentari