OGLASIO SE I HRT: Pročitajte što su rekli o pjesmi Nine Kraljić kao plagijatu

PR

Stručno povjerenstvo jednoglasno odlučilo.

Na današnjemu sastanku stručnoga povjerenstva za Eurosong održanoga na Hrvatskoj radioteleviziji (HRT) donesen je jednoglasni zaključak kako pjesma Lighthouse koju izvodi Nina Kraljić nije plagijat.

Stručno povjerenstvo koje čine istaknuti hrvatski glazbenici Emilio Kutleša, Ante Pecotić i Maro Market te vršiteljica dužnosti ravnateljice Poslovne jedinice Produkcija Sanja Ivančin, nakon što je preslušalo pjesme Šveđanke Zare Larrsson Uncover i hrvatske predstavnice na ovogodišnjemu natjecanju za pjesmu Eurovizije Nine Kraljić Lighthouse, zaključilo je sljedeće:

„Pjesma Lighthouse, koju pjeva Nina Kraljić prema zakonskim odredbama nije plagijat. Naime, postoji fraza od dvaju taktova identičnih onima u pjesmi Uncover, što je u glazbi čest slučaj. Međutim, po mišljenju stručnoga povjerenstva ne postoji dovoljno elemenata koji bi upućivali na to da je riječ o neupitnome plagijatu jer definicija plagijata podrazumijeva melodijsku liniju od četiriju taktova koji se u potpunosti poklapaju s originalom, što u ovoj pjesmi nije slučaj. Pjesma Lighthouse podsjeća na slične pjesme svojega glazbenog žanra. Povjerenstvo smatra da nije autori nisu imali namjeru plagiranja .”

Hrvatska radiotelevizija ovom prigodom našoj predstavnici na izboru za pjesmu Eurovizije Nini Kraljić još jednom upućuje podršku i želi mnogo sreće i uspjeha na predstojećemu 61. natjecanju za pjesmu Eurovizije u Stockholmu te vjeruje da će predstaviti Hrvatsku u najboljemu svjetlu.


Komentari