OGLASIO SE GRAD ZAGREB! Pročelnik tvrdi: Videozapis o žičari nije točan, a za povećanje troškova kriv je projektant!

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Sve su češća prozivanja gradonačelnika Milana Bandića zbog zagrebačke žičare, posebno nakon što je na YouTubeu izašao videozapis u trajanju od sedam sati u kojemu se navodno analizira cijeli projekt.

Zbog svega, javnosti se obratio i dr.sc. Dinko Bilić, pročelnik gradskog Ureda za prostorno uređenje,   izgradnju grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet, a koji tvrdi da videozapis nije točan. Uz to grad “ima krivca”, a pojašnjavaju i zašto za ovo janost nije znala.

“S obzirom na veliki interes javnosti te brojne upite koji su upućeni Gradu Zagrebu, a vezano za videozapis objavljen na YouTube-u navodnog Dragutina Sailija, sve zainteresirane obavještavamo da isti nije točan, već se radi o nepotpisanom uratku subjekta koji ima vlastiti osobni interes za širenje takvih informacija kojima se neistinito i tendenciozno prikazuju činjenice na način kako ne odgovara istini.

Podsjećamo da je Grad Zagreb 23. 10. 2020. objavio sve anekse ugovora na izgradnji žičare sa svim razlozima zbog kojih je bilo potrebno ugovoriti iste.  Isto tako, Grad Zagreb je tijekom samih radova od nadzora zatražio detaljnu analizu razloga povećanja troškova te je nadzor nad radovima izradio tu analizu 20. 10. 2020.

Sažetak iste analize objavljujemo sada, a ista je potkrijepljena i nizom pripadajućih dokumenata iz kojih je vidljivo da je do povećanja troškova došlo uslijed neadekvatne i nepotpune dokumentacije dostavljene Gradu od strane projektanata. 

Napominje se da ovaj sažetak, odnosno analiza, do sada nije bila objavljivana jer je nakana Grada bila prvo poduzeti opsežne detaljne pravne radnje prema odgovornima, pa predmetni sažetak tek onda objaviti. Međutim, s obzirom na lažne informacije koje posljednjih dana kolaju javnošću, takvo objavljivanje sažetka analize se više ne može odgađati te se isto ovim putem objavljuje”, poručio je pročelnik. U nastavku donosimo dokumentaciju koji je poslao:

22112020154815

Komentari