OGLASIO SE I DORH: ‘Odvjetnik Marijan Hanžeković iznosi neistinite tvrdnje i obmanjuje javnost!’

Sanja Corazza / HRT

Prekršio Kodeks odvjetničke etike.

Državno odvjetništvo Republike Hrvatske, oglasilo se povodom gostovanja Marijana Hanžekovića u emisiji Nedjeljom u 2. Podsjetimo, Marijan Hanžeković gostovao je u nedjelju, 6. studenog kod Aleksandra Stankovića te se, međuostalim, dotaknuo i aktualnog zagrebačkog gradonačelnika, Milana Bandića.

Na Stankovićev upit o procesu protiv Bandića, Hanžeković je odgovorio: “Što se Milana Bandića tiče, to je politički proces zbog kojeg je već pao jedan državni odvjetnik. Kad je Mladen Bajić rekao da mu daju dokaze, nije ih bilo pa nije pokrenuo proces.”

Ove tvrdnje DORH odlučno odbacuje te Hanžekovića proziva zbog kršenja Kodeksa odvjetničke elite. Također tvrde da odvjetnik obmanjuje gledatelje, a njegova izjava u potpunosti je neistina.

“Državno odvjetništvo Republike Hrvatske odlučno odbacuje kao neistinite i tendenciozne tvrdnje odvjetnika Marijana Hanžekovića, izrečene u emisiji Nedjeljom u dva, o političkom progonu okrivljenog gradonačelnika Zagreba i imenovanju Glavnog državnog odvjetnika Dinka Cvitana s ciljem progona okrivljenika bez dokaza.

Takvim iznošenjem neistinitih i zlonamjernih tvrdnji o Glavnom državnom odvjetniku, kao i o državnoodvjetničkoj organizaciji u cjelini, bez ikakvih argumenata, odvjetnik Marijan Hanžeković obmanjuje gledatelje navedene emisije, ali i cjelokupnu javnost, s obzirom da su iste prenesene i u drugim sredstvima javnog priopćavanja. Smatramo kako ovakav istup odstupa od zahtjeva profesionalne i opće kulture te predstavlja kršenje odredbi Kodeksa odvjetničke etike.”, stoji u priopćenju Državnog odvjetništva.

>>>HANŽEKOVIĆ KOD STANKOVIĆA: ‘Bandić mi nije vratio dug, niti ga može vratiti’

 

Komentari

Komentari

loading...