Oglasio se DORH! Evo što kažu o Mamićevim optužbama

Photo: Petar Glebov/PIXSELL

Nakon što je Zdravko Mamić na bizarnoj konferenciji za novinare dijelio navodnu prepisku bivšeg glavnog državnog odvjetnika Dinka Cvitana sa članovima sudskog vijeća, a koju mu je po njegovim nebuloznim tvrdnjama “možda dostavio i sam Bog”, danas se oglasilo i Državno odvjetništvo.

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

Državno odvjetništvo Republike Hrvatske odlučno odbacuje navode o bilo kakvom pritisku na sud i članove sudskog vijeća, a koje je iznio optuženik u jednom kaznenom predmetu na sinoć održanoj konferenciji za novinare.

Državno odvjetništvo Republike Hrvatske naglašava kako nema nikakvog pritiska u tom kaznenom predmetu, a niti u bilo kojem drugom kaznenom predmetu gdje je državno odvjetništvo stranka u postupku, na suce ili na bilo koje druge sudionike u postupku.

Nadležno državno odvjetništvo zatražit će od kriminalističke policije provođenje izvida i obavljanje razgovora kako bi se provjerila vjerodostojnost navoda iz komunikacije koja je predstavljena na konferenciji za novinare, a samim time i sve ono što iz objave te navodne komunikacije proizlazi kako bi se provjerila sumnja u počinjenje bilo kojeg kaznenog djela za koje se progon poduzima po službenoj dužnosti.

Državno odvjetništvo Republike Hrvatske nema namjeru komentirati sutrašnje izricanje presude niti samu presudu u konkretnom predmetu u kojem je Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (USKOK) stranka u postupku.

Komentari