Oglasio se autor odurnog transparenta na Kustošiji: ‘Bio sam pijan, ne znam zašto sam to uopće napisao’

FOTO: Facebook

“Ja sam izradio taj transparent. Žao mi je zbog toga. Sve se dogodilo zbog velike količine alkohola. Ne znam zašto sam to uopće napisao. Kriv je alkohol, a i društvo me ponijelo. Izradio sam na transparentu i stilizirano ‘ušato’ ‘U’. Znam da je to znak Nezavisne državne Hrvatske, ali ne znam je li isticanje toga simbola kažnjivo”, započeo je jedan od sudionika incidenta na Kustošiji svoju priču.

Za njega koji je izradio transparent, tužiteljstvo traži djelomičnu uvjetnu zatvorsku kaznu od 14 mjeseci zatvora s time da najmanje 6 mjeseci mora provesti u zatvoru, dok bi mu ostatak od 8 mjeseci zatvora bio uvjetovan time da u roku od 2 godine ne počini novo kazneno djelo. Za ostale okrivljenike, K.S.B.Ž.J.G., D.Č. i T.Š., tužiteljstvo traži bezuvjetne kazne po 5 mjeseci zatvora, piše Jutarnji list. 

Optužnica podignuta pred zagrebačkom Općinskim kaznenim sudom tereti 21-godišnjaka, trojicu 20-godišnjaka i dvojicu 22-godišnjaka, priopćilo je Državno odvjetništvo (DORH).

Sjećate li se skandala na Kustošiji? Evo što se dogodilo s okrivljenicima za govor mržnje


”Okrivljenike se tereti da su se 11. lipnja oko 21 sat okupili s više nepoznatih osoba, a nakon što je prethodno prvoosumnjičeni 21-godišnjak izradio transparent koji prema svojem sadržaju i izgledu potiče nasilje i mržnju prema pripadnicima jedne nacionalne manjine u RH, pri čemu je stilizirao slovo ‘U’ u zadnjoj riječi”, stoji u priopćenju DORH-a.

Komentari

loading...