OGLASILO SE DRUŠTVO SOKOL MARIĆ: ‘Podnijeli smo kaznenu prijavu protiv profesora s Filozofskog’

filozofski fakultet prosvjed
FOTO: Facebook

Događaji na Filozofskom fakultetu poprilično su se zahuktali.

Dekan Vlatko Previšić, gostovao je u emisiji Otvoreno na HRT-u, 22. rujna, povodom događaja na Filozofskom fakultetu u koji su, zadnjih dana, uprte oči javnosti. Tijekom emisije Previšić je izjavio da je jedan od profesora na Facebooku napisao “slomite noge zaštitarima”.

Povodom ovog događaja, društvo Sokol Marić podnijelo je kaznenu prijavu protiv dotičnog profesora, a njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

Nastavno na izjavu u emisiji “Otvoreno” na HRT od 22.09.2016. godine/ dekana filozofskog fakulteta g-dina Vlatka Previšića, da je dana 22.09.2016. jedan od profesora na Facebooku napisao “slomite noge zaštitarima”, želimo Vas informirati da je u cilju zaštite inegriteta zaštitara, društvo Sokol Marić protiv imenovanog profesora podnijelo kazenu prijavu na ODO.

Podsjetimo, odnosi između Studentskog zbora Filozofskog fakulteta i dekana Previšića napeti su već nekoliko mjeseci, točnije od pokušaja suradnje između Katoličkog bogoslovnog fakulteta i Filozofskog fakulteta, protiv koje su se studenti Filozofskog fakulteta pobunili. Studentske predstavnike dekan je nedavno razriješio dužnosti jer po zakonu imaju premali broj članova da bi sudjelovali u odlučivanju. Studenti traže ostavke i dekana Previšića, ali i rektora Borasa.

>>>PLENUM FFZG-a PRED ZAKLJUČANIM VRATIMA: Traže ostavku dekana i rektora ili slijedi blokada fakulteta (VIDEO)

 


Komentari