OGLASILI SE USKOK I POLICIJA! U Zagrebu i još dvije županije u velikoj akciji uhićeno pet osoba!

Foto: Emica Elvedji/PIXSELL

MUP i USKOK oglasili su se povodom uhićenja u gradskim podružnicama. Nove informacije su da je uhićeno pet osoba, a kako pišu mediji, među njima je bivši ravnatelj Gradskih groblja, Patrik Šegota.

“Policijski službenici Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (Služba Rijeka) u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta provode kriminalističko istraživanje kojim je obuhvaćeno pet osoba. Zbog sumnje u počinjenje koruptivnih kaznenih djela policija je jutros na području policijskih uprava dubrovačko-neretvanske, zagrebačke i primorsko-goranske uhitila pet osoba.

U tijeku je provođenje dokaznih radnji, a nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja izvijestit ćemo javnost o utvrđenom”, priopćili su iz policije.

USKOK je potvrdio da se provodi kriminalističko istraživanje zbog sumnje na korupciju.

“Uhićenja i provođenje hitnih dokaznih radnji protiv više osoba rezultat su kriminalističkog istraživanja koje se provodi u suradnji s PNUSKOK-om.

Navedene radnje provode se u odnosu na pet osoba za koje se osnovano sumnja da su počinile koruptivna kaznena djela.

USKOK će nakon ispitivanja osumnjičenika donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju o čemu će pravodobno obavijestiti javnost”, izvijestio je USKOK.

Kako doznaje RTL, istražitelji PNUSKOK-a pretresaju sobu bivšeg voditelja Groblja Patrika Šegote koja se nalazi u Zagrebparkingu. Šegoti su jutros istražitelji pretresli stan i auto u Dubrovniku. Oko 9 su krenuli prema Zagrebu, a onda ga čeka pretres njegova doma u Zagrebu.

Podsjetimo, Podsjetimo, Šegota je podnio ostavku na mjestu ravnatelja Gradskih groblja Zagreb nakon što su mediji otkrili da je raspisao javni poziv za desetogodišnji zakup zemljišta na četiri unosne lokacije na Mirogoju.

Natječaj je trajao samo četiri dana, a na dobile su ga četiri tek osnovane tvrtke. Dugogodišnji prodavači na Mirogoju su upozorili da vjeruju da je sve namješteno, a Šegota je tvrdio da je sklopljen izvrstan posao i da on nema ništa s davanjem u podnajam.

Komentari