Oglasili se iz Francka: ‘Poslovne račune blokirale su male banke koje nisu pristupile standstil aranžmanu’

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Kriza u Agrokoru.

Prema podacima Fine, račun tvrtke Franck je blokiran. Radi se o jednom od najvećih dobavljača Agrokora. Blokiran je i Agrofructus.

Agrokorovim tvrtkama su već ranije blokirani računi. Riječ je o tvrtkama Belja, Leda, Jamnice, Tiska i PIK Vrbovca, Konzuma, PIK-a Vinkovci te Vupik.

Međutim, Franck se u međuvremenu oglasio. Objavili su kako su njihove poslovne račune blokirale male banke koje nisu pristupile standstill aranžmanu, ali da stabilizaciju stanja na računu očekuju tijekom dana.

“Ovih dana suočeni smo s puštanjem naloga malih banaka koje još nisu pristupile standstill aranžmanu. Stabilizacija stanja na računu očekuje se tijekom dana s obzirom na planirane uplate”, navodi se u priopćenju.

>>> U blokadi računi Agrokora, Konzuma, Leda, Jamnice, Tiska, Belje i PIK Vrbovca

U utorak je objavljeno kako se s kioska Tiska povlači ZET te kako HT povlači svoje bonove s kioska Tiska i iz Konzuma, međutim, iz ZET-a su javili da su sve vrste pretplatnih, vrijednosnih i pojedinačnih voznih karata dostupne na svim uobičajenim prodajnim mjestima ZET-a, kioscima svih ugovornih partnera i u vozilima javnog prijevoza.

>>> Antonio Alvarez III iz Agrokorova tornja: ‘Situacija je vrlo teška i ozbiljna’

>>> Todorić potpisao standstill aranžman: Deblokada Agrokorovih tvrtki još uvijek nije moguća


Komentari