ODZVONILO MU! Na sjednici gradske skupštine razriješen ravnatelj Maksimira kojeg se tereti za slučajeve zlostavljanja i prijetnje

Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL/ Ilustracija

Na sjednici zagrebačke Skupštine s mjesta ravnatelja Javne ustanove Maksimir, razriješen je Luka Čuljak. Njega, podsjetimo, Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu sumnjiči za kaznena djela zlostavljanja na radu i prijetnje.

Isto odvjetništvo naložilo je mjere opreza pa je Čuljku zabranjeno posjećivati donedavno radno mjesto, približiti se određenoj osobi ili s istom održati vezu. Osim toga, izdana mu je i mjera zabrane obavljanja određene poslovne aktivnosti.

Na temelju svega navedenog, Upravno vijeće donijelo je odluku o razriješenju u kojoj navode kako Čuljak nije postupao prema propisima, a nesavjesnim i nepravilnim radom te odnosom prema zaposlenicima, prouzročio je ustanovi štetu u vidu povrede ugleda pravne osobe. Dodaju i kako su nastale smetnje u obavljanju djelatnosti i funkcioniranja ustanove jer su ravnatelju izrečene mjere opreza. Sve to dakako jer je nesavjesno obavljao svoju dužnost.

Dodaju potom i kako su od trećih osoba saznali za neke poslovne poteze koje je Čuljak kao ravnatelj poduzimao. Tako je recimo naložio izvođenje više građevinsko-obrtničkih radova unutar Parka Maksimir bez ishođenja potrebnih suglasnosti i dozvola nadležnih tijela. Među njima je gradnja nadstrešnice neposredno uz upravnu zgradu u Parku Maksimir, nadogradnja kuće s bazenom na samom kraju četvrtog jezera kao i drveni most od 12 metara. Naložio je, bespravno dakako, izvođenje radova na paviljonu Jeka, jedinom sačuvanom paviljonu u parku, koji je kulturno dobro.

Na gradskoj sjednici za v.d. ravnateljice imenovana je Monika Karačić.


Komentari