ODSAD I U ZAGREBU: Otvoren outlet dućan Socijalne zadruge Humana Nova (FOTO)

Zagreb.hr

Moguće je kupiti novu, rabljenu ili recikliranu odjeću i obuću po povoljnim cijenama.

ReUse shop, prvi zagrebački outlet-dućan i sortirnica socijalne zadruge Humana Nova iz Čakovca otvorio je na Žitnjaku gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, u nazočnosti pomoćnice ministra zaštite okoliša i prirode Lidije Runko Luttenberger i direktora Fonda za zaštitu okoliša i energetsku efikasnost Ljubomira Majdandžića. Dućan je otvoren uz pomoć Grada Zagreba, a u njemu je moguće kupiti doniranu novu, rabljenu ili recikliranu odjeću i obuću po povoljnim cijenama, piše Zagreb.hr.

Predsjednik Zadruge Ivan Božić objasnio je kako je Socijalna zadruga Humana Nova korisnik potpore Grada Zagreba za razvoj društvenog poduzetništva, a aktivno djeluje na području zaštite okoliša i socijalne inkluzije u okviru društvenog poduzetništva. Zadruga prikuplja, sortira, reciklira i distribuira odjeću i tekstil te u svome dućanu prodaje kvalitetnu rabljenu odjeću.

Svi mogu pomoći

Gradonačelnik Milan Bandić pozvao je Zagrepčane da se senzibiliziraju za sugrađane u potrebi i doniraju stvari koje im nisu neophodne, rekavši kako će se prodajom i reciklažom ovog tekstila pomoći onima kojima je pomoć najpotrebnija, ali i smanjiti količine otpada.

Zagreb.hr
Zagreb.hr

Namijenjeno najosjetljivim skupinama

Potporom socijalnog poduzetništva ostvaruje se smanjenje broja nezaposlenih – socijalna zadruga zapošljava čak 16 osoba, od čega je sedam osoba s invaliditetom, a namjera je još povećati broj zaposlenih, posebice najosjetljivijih skupina društva.

Aktivno pridonose izgradnji tolerancije

Socijalna zadruga Humana Nova Čakovec društveno je poduzeće koje potiče zapošljavanje osoba s invaliditetom i drugih društveno isključenih osoba kroz proizvodnju te prodaju tekstilnih proizvoda.Ti proizvodi su ekoloških i recikliranih materijala. Svojim djelovanjem aktivno i izravno doprinosi izgradnji društva tolerancije i suradnje te pomaže socijalno isključenim osobama i njihovim obiteljima unaprijediti njihovo samopouzdanje i kvalitetu života.

Komentari