Održana sveta misa zadušnica za sve poginule hrvatske branitelje

Foto: MUP

Danas je u crkvi Svete Mati Slobode na zagrebačkom Jarunu, u prigodi blagdana Svih svetih i Dušnog dana održana sveta misa za sve poginule, preminule i nestale branitelje Domovinskog rata.

Svetu misu predvodio je msgr. Juraj Jezerinac, vojni biskup u miru, u koncelebraciji s župnikom crkve Svete Mati Slobode i ostalim svećenicima.

Misi su nazočili pomoćnik ministra unutarnjih poslova dr.sc. Damir Trut i glavni ravnatelj policije Nikola Milina sa suradnicima, uz izaslanika Predsjednice Republike Hrvatske Mate Granića i predsjednika Hrvatskog sabora Željka Reinera.

Svetu misu uveličala je klapa HRM-a „Sv. Juraj“ i pripadnici Počasno-zaštitne bojne zajedno sa svečanim postrojem pripadnika Ministarstva unutarnjih poslova.

Monsinjor Juraj Jezerinac u svojoj propovijedi poslao je snažnu poruku nadanja u ljubav i mir, i poručio da je život bez vremenskih okvira i ograničenja duboka težnja svakog bića te da  je vjera prožeta i sjećanjima na vjerne čuvare naše domovine kroz molitvu na poginule, preminule i nestale hrvatske branitelje, vojnike i policajce.

Nakon mise pomoćnik ministra dr.sc. Damir Trut i glavni ravnatelj policije Nikola Milina sa suradnicima i ostalim dužnosnicima MORH-a, monsinjorom Jezerincem, svećenicima i ostalima prisutnima položili su vijenac te zapalili svijeće kod spomenika Sveta Mati Slobode ispred crkve.

Komentari