ODRŽAN PROSVJED NA BRITANCU: ‘Mi tu živimo, mi to koristimo, mi to plaćamo. Ne dirajte nas’ (VIDEO/FOTO)

Screenshot Facebook video

Okupljeni prosvjednici kontinuirano su prelazili tri pješačka prijelaza te na taj način blokirali promet.

Na Britanskom trgu je danas 3. srpnja u 12 sati održan prosvjed pod imenom “No Brexit – Britanac ostaje” zbog odluke Grada Zagreba da s ovog trga makne sve štandove i kućice.

Podsjetimo, sve je počelo objavom na Facebooku u kojoj je vlasnik Kave Tave otkrio kroz što on i njegovi kolege prolaze posljednja tri tjedna. Putem Facebooka je obavijestio sve o tome.

Tržnice Zagreb odlučile ugasiti život na starom zagrebačkom trgu. Odlučile su sa Britanskog trga maknuti sve male vrijedne Hrvatske tvrtke i obrtnike (Mljekaru Veronika, Kava Tava bistro, Mesnicu Cerovski, Prodaju pilića NAF Promet) te obične ljude koji daju život trgu i organiziraju sva događanja na Britancu. Obrazloženja nema, u rješenju su napisali “kriv je Grad Zagreb” koji je ujedno i njihov vlasnik. Zvuči kao šala, ali ovo je HOROR”, napisali su na službenoj Facebook stranici Kave Tave i pokrenuli lavinu reakcija.

Okupljeni prosvjednici kontinuirano su prelazili tri pješačka prijelaza te na taj način blokirali promet. Kako se navodi na Facebook stranici Kave tave, koja je pokrenula priču o odluci Grada Zagreba, prosvjed je prijavljen kod 1. Policijske postaje.

“Planirano vrijeme prosvjeda je 30 minuta, od 12 do 12:30. Sve Vas koji planirate doći, zamolio bih da svakako dođete ranije kako bi se svi na vrijeme uputili u proceduru.

Bit će nervoznih vozača, ali šta je tu je. Biti ćemo maksimalno obzirni i vozači će moći proći oko Britanca. Transparenti su dobrodošli, humor još više! Zadnja dva dana digla se prašina oko Britanskog trga i svega onoga što on predstavlja. Vjerojatno zadnji zagrebački trg koji živi punim plućima, koji je spontan, koji nije podlegao velikim “kozmetičkim” zahvatima gradskih velikana, koji ima starozagrebačku dušu.

Britanac je uvjek imao ugostitelje, pečenjare, pekare, mljekare. Pulfer, Verica. Bio je okružen tipskim kućicama koje su uklonjene iz “sigurnosnih” razloga. Danas se opet obrtnici ukljanjaju s Britanca, bez obrazloženja.

Britanac nije vaš, naš je, mi smo građani. Vrijeme je da “oni” prestanu krojiti našu okolinu, dirati ono što volimo, ono u čemu uživamo. Mi tu živimo, mi to koristimo, mi to plaćamo. Ne dirajte nas”, navodi se na Facebook stranici Kave Tave.

>>> PROSVJED ZA OSTANAK OBRTNIKA NA BRITANCU: ‘Britanac nije vaš, naš je, mi smo građani’

>>> BORBA ZA BRITANAC TEK POČINJE! VAPAJ OBRTNIKA: ‘Direktor tržnica pobjegao je na more!’


Komentari