ODRIČE LI SE GRAD TUNELA GRIČ? Tek su ga obnovili, a već su zanemarili milijunsku investiciju

Zagreb.hr

Tko upravlja tunelom Grič?

Tunel Grič, prava je atrakcija. Turisti ga opisuju kao zanimljivog, obaveznog za posjetiti, cool novo mjesto u Zagrebu…. Ima potencijala. Ne moraju nam to turisti reći, vidimo i sami. Tunel Grič prekrasan je sam po sebi, no sam tunel nije dovoljan da bi se ova atrakcija pdigla na višu razinu. A nekako se stječe dojam da se na njemu ne planira više raditi.

Kontaktirali smo Grad Zagreb, a službenici su nas uputili na Turističku zajednicu Grada Zagreba.

Mi na stolu nemamo papire kojima nam se prepušta upravljanje tunelom.”, rekli su nam iz TZGZ. Turistička zajednica kao takva, odgovorna je za događaje koji se, u dogovoru s Gradom, organiziraju u tunelu. No, njihove ovlasti imaju granicu.

[box type=”info” align=”” class=”” width=””]”Samo događaji, u dogovoru s Gradom u našoj su nadležnosti. Tunel je gradska imovina i mi tu ne možemo ništa napraviti. A Grad samo prebacuje lopticu na nas, kao i u slučaju velikog broja drugih stvari.”, objašnjavaju iz Turističke zajednice.[/box]

Svjesni su da se tunel mora pomaknuti s mrtve točke. Potencijal je ogroman, a kao turistička atrakcija ne može opstati sam po sebi. Bliži se Advent te iz Turističke zajednice planiraju uvrstiti i tunel u sam program.

“Ne bismo trčali pred rudo, ali planovi su u izradi. Naravno, prilikom Adventa ulaz će biti besplatan. A što Grad planira s tunelom? Ulaz bi se trebao naplaćivati, no to je na njima. Dok se papiri za upravljanje ne nađu na našem stolu, ruke su nam vezane. “, kažu nam.

Nebrojeno puta Grad je prebacio odgovornost na Turističku zajednicu, pa tako rade i po ovom pitanju. Iako, upravljanje nisu prepustili njima, odgovornost za trenutno stanje tunela, vrlo lako prebace na TZGZ.

Photo: Marko Lukunic/PIXSELL
Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

Podsjetimo, tunel je otvoren u samoj špici turističke sezone, a nedugo nakon otvaranja na kontejnerima su osvanuli kartonski putokazi. Oni su se protezali i duž cijelog tunela. Kasnije se doznalo kako su za te natpise odgovorni zaštitari koji su zbog nedostatka putuokaza bili prisiljeni postaviti ove natpise.

Tunel spaja mitove i zanimljivosti, povijest i legendu, a niti jedan jedini putokaz za njega ne postoji te ga je moguće naći samo ako se slučajno nabasa na ulaz, ukoliko nisi iz Zagreba. Tunel nudi prekrasan doživljaj, a ulaz u njega je besplatan, dok se lažni komadići Berlinskog zida prodaju po visokim cijenama.

Naš tunel vapi za dobrom pričom, vapi za primjećivanjem njegovog sjaja i dragulja koje nudi. “Margaretas ante porcas”, kaže latinska poslovica koja se u ovom slučaju lako može primjeniti. Ne vide Gradske vlasti sjaj bisera pred nosom.

Tko ustvari upravlja tunelom Grič i tko je odgovoran za zapuštanje turističke atrakcije s ogromnim  potencijalom?

Poslali smo i službeni upit Gradskom uredu za upravljanje imovinom Grada, no do zaključenja teksta odgovor nismo dobili.

>>>ZAGREBAČKE ATRAKCIJE U NOVOM RUHU: Art Park i Tunel Grič dobili odličnu dozu umjetničke intervencije (FOTO)

>>>SRAMOTA NA ZAGREBAČKOJ ATRAKCIJI: Obnovljeni tunel Grič zbog OVOGA je doživio pravi debakl (FOTO)

 

 

 

Komentari

Komentari

loading...