Odmah nakon potresa u improviziranoj rađaoni rođene dvije djevojčice

U trenutku kad je Zagreb zatresao razorni potres, četiri trudnice u Klinici za ženske bolesti Petrova stigle su s trudovima i čekale porođaj. U sekundi je nastala strka jer stara zgrada u kojoj se nalazi rađaonica doslovce je pucala pod jačinom potresa, piše Jutarnji list.

Ipak, dežurni liječnici, babice i medicinske sestre brzo su se snašli i sve četiri trudnice odveli do automobila gdje su pričekale dok se nije pripremila improvizirana rađaonica u Odjelu za onkološku ginekologiju.

Ubrzo je krenuo i porođaj te su svijet ugledale dvije djevojčice i, kako kaže dr. Gordana Zlopaša, i majke i djeca su dobro. Druge dvije trudnice koje su nakratko završile u automobilima čekaju porođaj i liječnici kažu kako ne bi trebalo biti problema.

Dvije od trudnica koje su također trebale danas roditi u Petrovoj, a imaju rizičnu trudnoću, prebačene su – jedna u KBC Sestre milosrdnice, a druga u KB Merkur. Nakon što je izmiješten Odjel za intenzivnu skrb iz Petrove u KB Dubrava, Petrova je ostala bez uređaja potrebnih kod rađanja djece iz rizičnih trudnoća. Jedna je trudnica, primjerice, tek u 33. tjednu i nosi blizance, a druga u 32. i također mora hitno roditi.

U seljenju odjela intenzivne skrbi Petrove u Dubravu uz Hrvatsku vojsku bilo je i stotinjak Bad Blue Boysa, potvrdio je ginekolog dr. Mislav Herman za Jutarnji.


Komentari