ODLUKA NAKON SASTANKA SA ŠEFOM HEP-a: Hoće li Velikogoričanima pojeftiniti grijanje?

razdjelnici-sitim.hr

Na tom se susretu ujedno otvorila i mogućnost smanjenja cijene grijanja za krajnje korisnike, točnije Velikogričane, ali…

“Razdjelnici sami po sebi ne mogu pridonijeti velikoj uštedi, ali uštedi će sigurno pridonijeti energetska obnova zgrada”, kazao je Ivica Martinek, direktor HEP Toplinarstva, na sastanku s gradonačelnikom Velike Gorice Draženom Barišićem. Sastanak u Velikoj Gorici zapravo je HEP-ov odgovor na poziv velikogoričkog gradonačelnika koji se protivio previsokim računima koji su pristigli na adrese Velikogoričana spojenih na toplanu.

“Cilj nam je omogućiti građanima povoljnije grijanje i zato tražimo od vas mogućnosti koje će tome pridonijeti. U tome trebamo biti partneri i moramo biti realni. Treba reći mogućnosti i realno ih postaviti bez lažnih obećanja”, istaknuo je na sastanku Dražen Barišić, prenosi Večernji.

Na tom se susretu ujedno otvorila i mogućnost smanjenja cijene grijanja za krajnje korisnike, točnije Velikogričane, ali konačnog dogovora između Barišića i Martineka još nema, s obzirom na to da cijenu određuje HERA i nije je moguće mijenjati bez dopuštenja, neovisno o činjenicama koje su iznesene o pojeftinjenju energenata.


Komentari