ODLUČENO JE! Organi preminule djevojčice spasit će živote druge djece u Austriji i Mađarskoj

Formalno-pravna procedura za donaciju organa dvoipolgodišnje djevojčice iz Nove Gradiške je uspješno provedena, a ravnatelj Klinike za dječje bolesti Goran Roić potvrdio je da će organi malene ići u Austriju u Mađarsku, s obzirom na to da je Hrvatska članica  Eurotransplanta.

“Tužan epilog koji je duboko potresao cijelu Hrvatsku. Nadamo se da je naša mala pacijentica našla utjehu u vječnosti gdje će biti sigurnija i sretnija. Uz mene su intenzivisti koji su danonoćno od primitka pacijentice brinuli o njoj, no priroda ozljeda je bila preteška i unatoč svim mjerama, nije se moglo više učiniti”, rekao je jutros ravnatelj Klaićeve.

O proceduri donacije oglasio se i ministar zdravstva Vili Beroš koji je iskazao žaljenje zbog smrti djevojčice.

“Određena je utjeha da će djevojčica pronaći svoj mir u vječnosti te da će transplantacijom organa darovati život drugima”, rekao je Beroš za N1.

“Dežurni koordinator ministarstva pritom pruža svu potrebnu logističku podršku eksplantacijsko/transplantacijskim timovima prilikom cijelog eksplantacijskog postupka te je u stalnoj komunikaciji s dežurnom službom Eurotransplanta”, objasnio je ministar zdravstva.

Podsjetimo, djevojčica je preminula zbog teško zadobivenih ozljeda od strane majke (24). Malena se od srijede borila za život, no bitku nije dobila. Oba roditelja se nalaze u istražnom zatvoru, a majci prijeti do 15 godina zatvora. Tragična smrt izazvala je niz reakcija, a ispred Klaićeve bolnice građana si palili lampione, ostavljali plišane igračke i emotivne poruke.

 

Komentari