MATURANTICE, OVO JE JEDINSTVENA PRILIKA: Uspješna mlada poslovna žena daruje svečane haljine (FOTO)

PR

Odličnim učenicama- zagrebačkim maturanticama uspješna mlada poslovna žena Martina Kuntić daruje maturalne svečane haljine.

Svjesna koliko svaka vlast, bez obzira na političku opciju, nedovoljno ulaže u obrazovanje, napose ono koje će otvarati radna mjesta na realnom sektoru i razvijati domaće žensko poduzetništvo, mlada uspješna poduzetnica Martina Kuntić (28) odlučila je odlične i u školi uspješne zagrebačke maturantice darovati.

[box type=”shadow” align=”” class=”” width=””]Za pet zagrebačkih srednjoškolki koje ove godine završavaju četvrte razrede poduzetnica Martina Kuntić iz vlastite uspješne kolekcije Agjamal svečanih haljina darovat će po jednu za maturalnu večeru.[/box]

IMG_6930 (1)

Dugo je tražila posao

“I sama sam nakon obrazovanja i završetka fakulteta bila na Zavodu za zapošljavanje, imala nezahvalnu i neuspješnu potragu za poslom dok se nisam odlučila preuzeti stvari u svoje ruke i otvoriti vlastitu tvrtku prije godinu dana, time osnažiti egzistencijalno ne samo sebe, nego poticati i tržišni uspjeh ženskog poduzetništva”,  istaknula je poduzetnica Martina Kuntić svoju namjeru.

Žensko poduzetništvo nema tradiciju u hrvatskom gospodarstvu. Sve do 2010 godine, udio žena vlasnica malih i srednjih obrata i tvrtki nije prelazio 10 posto u hrvatskoj ekonomiji. 2010 godine na jednu ženu u hrvatskom poduzetništvu dolazilo je 2.6 muškaraca, a danas je ta brojka na 1.9 što govori o porastu ženskog samozapošljavanja po principu sama svoja šefica.

[box type=”success” align=”” class=”” width=””]Odlične učenice – zagrebačke maturantice koje žele haljine trebaju se prijaviti na [email protected](kontakt Virutalnog ženskog poduzetničkog centra).[/box]

DSC_0269

Pokrenula je vlastiti posao

U uspješnoj statistici ženskog poduzetništva nalazi se danas i mlada Martina Kuntić. Prošle je godine vrlo uspješno započela vlastiti posao otvaranjem tvrtke Dimora d.o.o. koji danas osigurava posao za najmanje četiri povremena i stalna zaposlenika, te je vrlo brzo od starta došla u poziciju širenja i na inozemno tržište, posebice u Sjedinjene Američke Države s vlastitim modnim brandom Agjamal – linijom Beach – party kupaćih kostima, casual odjeće i večernjih haljina.

IMG_6370

Poduzetništvo je puno izazova, stranputica i neizvjesnosti, no za odlučne, samosvjesne i ambiciozne žene, koje se ne boje izazova realnog tržišta, pruža najbolju mogućnost da se realiziraju. Upravo s tim ciljem, kako bi mlade, uspješne zagrebačke maturantice upoznale kvalitete ženskog poduzetništva i razmišljale o vlastitom biznisu, kroz darivanje maturalnih haljina, želim ih potaknuti da sebi daruju puno više – financijsku neovisnost i uspjeh otvaranjem vlastitih tvrtki – komentirala je svoju inicijativu Martina Kuntić.

Odlične učenice – zagrebačke maturantice koje žele haljine trebaju se prijaviti na [email protected](kontakt Virutalnog ženskog poduzetničkog centra).


Komentari