ODLIČNA VIJEST U funkciji još dva dizala u pothodnicima, Korlaet otkriva planove radova

Foto: Marin Tironi/PIXSELL/ Ilustracija

Nedavno su pokrenuta dizala u pješakom pothodniku u Vrapču, a sada dobre vijesti stižu iz Novog Zagreba. Tako su u funkciji i dizala u Utrini te na raskrižju Avenije Dubrovnik i Savezne Republike Njemačke. O planovima za ovu i 2023. godinu za Radio Sljeme govorio je zamjenik Gradonačelnika Luka Korlaet.

“U 2022. još će se napraviti pothodnik kod naselja Savski Gaj, zatim spoj Zagrebačkog velesajma i Sigeta, Trnsko i Sopot premosnica. U tijeku su ishođenja akata za gradnju, modernizaciju pothodnika na Aveniji Marina Držića na Folnegovićevom naselju i križanje ulice Kneza Branimira i ulice Divka Budaka”, otkrio je Korlaet.

“A onda slijede, u određenoj dinamici drugi pothodnik na Držićevoj, Avenija Marina Držića – Petlja spoj, Aleja grada Bolonje – Prigornica (kod Cementare), zatim, Aleja grada Bolonje – Gajnice, Aleja grada Bolonje – Medpotoki, Aleja grada Bolonje – Vrapče na HŽ-ovoj stanici, zatim Vrapče – Oranice, Ulica kneza Branimira – Željezničar, Ulica kneza Branimira – Mlinar i Zagrebačka cesta Sesvete kod Europatradea. Sve to slijedi kroz 2022. odnosno 2023. godinu”, dodao je.

Cilj rekonstrukcije i nadogradnje je zagrebačke pothodnike učiniti sigurnijima i čišćima, a tim se rješava pitanje  prolaza osoba s invaliditetom, slabo pokretnih osoba, umirovljenika i majki s kolicima.

Komentari