Odlična prilika za Zagrepčane: Prijavite se na gradske projekte

Wiki

Iskoristite priliku!

Nakon produljenog vikenda, odmora i opuštanja, vrijeme je za povratak u svakodnevnu radnu rutinu, ali i za iskorištavanje prilika. Jedna od takvih prilika su trenutno aktualni javni pozivi kojima Grad Zagreb zainteresiranim građanima nudi niz vrijednih pogodnosti.

Prvi je projekt “Roditelj odgojitelj”, u sklopu kojeg se jednom od roditelja koji brine za najmanje od troje djece, a najmlađe dijete još nije krenulo u osnovnu školu, isplaćuje mjesečna financijska pomoć u iznosu prosječne mjesečne plaće u Republici Hrvatskoj, odnosno nekih 5600 kuna. Ovaj javni poziv otvoren je do daljnjega.

Drugi projekt je “Radi čisto – budi zaposlen”. Riječ je o programu dodjele bespovratnih potpora nezaposlenim osobama kako bi pokrenule svoj vlastiti mali obrt, odnosno legalizirale svoj rad. Financijskom potporom do 20.000 kuna svakom se korisniku pokrivaju troškovi registracije obrta, plaćanje doprinosa za 12 mjeseci, troškovi knjigovodstva za cijelu godinu te aktivacije i korištenja fiskalne blagajne. U proračunu Grada Zagreba za ovaj je projekt osigurano 2,5 milijuna kuna i bit će otvoren sve dok se ne potroše sva predviđena sredstva.

Treći projekt je iniciran odlukom zagrebačkih gradskih vlasti za pokretanjem obnove pročelja višestambenih zgrada uz sufinanciranje od čak 80 posto. Osim obnove fasada, u projekt je uključena i mogućnost da grada sufinancira i uklanjanje grafita, postavljanje zaštitnog antigrafitnog premaza te ugradnju video nadzora kao mjere zaštite od grafitiranja novoobnovljenih fasada. Cijeli projekt ima niz pozitivnih efekata za građane Zagreba koji se uključe u projekt, od kojih je vrlo zanimljivo i sufinanciranje toplinske izolacije zgrada: to znači da će, osim vizualnog dojma, obnova fasada građanima donijeti i smanjenje energetskih troškova.

Za one koji se još nisu prijavili, dobra je vijest da nisu zakasnili, no imaju još jako malo vremena – javni poziv građanima za iskazivanje interesa za sudjelovanje u projektu obnove pročelja otvoren je do ponedjeljka, 8. svibnja.

Više informacija o svim navedenim projektima moguće je naći na internetskim stranicama www.zagreb.hr.


Komentari