ODLIČNA NOVOST: Zagreb i Prag ponovo pokreću suradnju

Zračna luka Zagreb

Češki nacionalni prijevoznik Czech Airlines se nakon pauze od četiri godine ponovno vraća na svoje tradicionalno tržište.

Današnjom prezentacijom u VIP salonu Međunarodne zračne luke Zagreb Czech Airlines je najavio ponovni dolazak u Zagreb 27. travnja ove godine.
Prvi let za Zagreb uspostavljen je davne 1930. godine i to je povijesno najstarija destinacija ove kompanije u redovitom prometu iz Praga. Czech Airlines će Zagreb i Prag povezivati četiri puta tjedno u ljetnom redu letenja, te putnicima nuditi mogućnost daljnjih vezanih letova prema drugim europskim destinacijama iz Praga. Cijena karte u jednom smjeru iznosi 72 Eura, a povratna karta sa svim uključenim taksama je 141 Euro.

Zračna luka Zagreb

Prvo slijetanje iz Praga je planirano, 27. travnja 2016. Iz Zagreba su planirana dva leta tjedno i to ponedjeljkom i četvrtkom, a iz Praga srijedom i nedjeljom. Tijekom ljetne sezone uvesti će se još dodatna dva leta tjedno.

Letovi će se odvijati zrakoplovima tipa ATR 72, odnosno ATR 42, let traje 90 minuta, a u ponudi će biti ekonomska i business klasa. Czech Airlines planira nastavak letenja tijekom cijele godine.
Zahvaljujući izravnoj liniji između Praga i Zagreba, Zagreb će biti dostupniji kako za poslovne putnike tako i za turiste iz Češke, a planirani red letenja osigurati će putnicima iz Hrvatske, bilo da putuju poslovno ili turistički, mogućnost boravka u Pragu puna dva dana s jednim noćenjem ili produljeni vikend.

Odlična suradnja za razvoj turizma u obe države

Putnicima iz Zagreba također se nudi mogućnost nastavka leta iz Praga brzim transferom povezanim linijama na niz ostalih destinacija kao što su Birmingham, Brussels, Düsseldorf, Hamburg, Košice, Milano, Liverpool, Paris Kijev, Moskva, St. Petersburg te Skandinavske destinacije Billund, Gothenburg, Helsinki, Copenhagen i Stockholm.

“Jako sam sretan što se Czech Airlines, jedan od najstarijih prijevoznika na svijetu, ponovno vraća na svoje povijesno najstarije međunarodne rute, na kojima je započeo svoje operacije prije gotovo 85 godina, davne 1930. Ulazak Republike Hrvatske u EU dodao je tradicionalno dobrim odnosima Praga i Zagreba novi impuls i definirao nove pravce suradnje. Republika Hrvatska i Republika Češka imaju razvijenu poslovnu suradnju, a Hrvatska je našim državljanima tradicionalno najomiljenija turistička destinacija. Upravo u tim područjima vidimo potencijal za rast prometa i jačanje poslovne i turističke suradnje između dviju zemalja.” Izjavio je Ján Tóth, direktor komercijale i marketinga Czech Airlinesa.

 

Zračna luka Zagreb
Zračna luka Zagreb

“U ime Međunarodne zračne luke Zagreb izražavam zadovoljstvo ponovnim dolaskom Czech Airlinesa te uspostavom izravne linije Zagreb – Prag. Ovo je zapravo nastavak tradicionalne dugogodišnje poslovne suradnje Czech Airlinesa i zračne luke a vjerujemo da će se nova dimenzija te suradnje nastaviti i na Novom putničkom terminalu na obostrano zadovoljstvo.“ izjavio je Jacques Feron, predsjednik Uprave Međunarodne zračne luke Zagreb.

Czech Airlines planira u ljetnom redu letenja 2016. uspostaviti izravne letove za Skopje i Sarajevo. Uz redovan promet, također se planiraju čarter letovi iz Češke i Slovačke prema brojnim destinacijama u Hrvatskoj

Prvi povijesni let između Praga i Zagreba Czech Airlines uspostavio je 1. srpnja 1930. Let se nastavljao za Sušak (današnju Rijeku), a u ljetnoj sezoni i za Split i Dubrovnik.Letovi imeđu Praga i Zagreba privremeno su bili obustavljeni krajem lipnja 2012. radi procesa restrukturiranja Czech Airlinesa.


Komentari