Odgovor građana na najavu novih nameta: Peticijom protiv novih poreza

FOTO: Depositphotos / Zagreb.info

Nakon najave novih poreza, udruga poreznih obveznika ‘Lipa’ pokrenula je peticiju.

Udruga poreznih obveznika ‘Lipa’ pozvala je građane da izraze svoje protivljenje uvođenju najavljenih poreza na telefoniranje, alkohol, igre na sreću i cigarete potpisivanjem online peticije.

Nakon uspješne peticije i zaustavljanja poreza na nekretnine, pozivamo građane da odlučnom reakcijom pokažemo da su porezni obveznici PROTIV uvođenja novih poreza i podizanja ionako previsokog poreznog opterećenja.’, stoji u peticiji.

Prema njihovim navodima, uvođenje novih četiriju nameta predstavljalo bi novi snažan udar na standard građana jer bi se na taj način iz džepa poreznih obveznika izbio desetak puta veći iznos od onoga što bi morali dodatno platiti kroz uvođenje predloženog, ali odbačenog poreza na nekretnine. U prosjeku, svakog punoljetnog građanina Hrvatske, već preopterećenog porezima, ovi će nameti stajati dodatnih tisuću kuna godišnje.

Podsjećamo, nagomilani dugovi u sustavu zdravstva rezultat su neprovođenja reformi na koje su se obavezale sve hrvatske vlade, uključujući i sadašnju, te se daljnjim odgađanjem reformi samo produbljuju gubitci u sustavu.’, stoji u peticiji.


Za kraj, udruga poreznih obveznika Lipa pozvala je Vladu da odustane od uvođenja navedenih novih poreza i okrene se smanjivanju rashodne strane proračuna, odnosno provođenju reformi i poreznom rasterećenju građana.

Peticiju možete potpisati ovdje.

Komentari

loading...