Odgođeno je zatvaranje rotora Remetinec za promet: Evo koji je novi datum

Rotor - Jadranska avenija - Zagreb from above

Planirani početak zatvaranja rotora Remetinec za promet je 15. prosinca 2018. godine, a trajat će do 30. siječnja 2020. godine, doznaje se od Gradskog ureda za prostorno uređenje, izgradnju grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet.

“Što se tiče obilaznih pravaca, izgradit će se privremene prometnice s četiri vozna traka (po dva u smjeru istok-zapad) te će se provesti usklađivanje svih semaforskih uređaja u široj okolici radova. Znakovi privremene regulacije prometa postavit će se već na obilaznici, kod Lučkog i kod Jankomirskog mosta. Velik dio prometa koji sada ide preko rotora planira se prebaciti na druge prometne pravce. Zagrebački holding d.o.o., podružnica ZET, organizirat će zamjenski prijevoz putnika uvođenjem autobusnih linija. Isto tako, ZET će za sve svoje postojeće autobusne linije organizirati prometovanje privremenim prometnicama”, doznaje se iz Grada Zagreba.

Podsjetimo, prema prijašnjim informacijama rotor je trebao biti zatvoren od 30. studenoga, piše Dnevnik.hr.

Remetinečki rotor najvažniji je cestovni ulaz u Zagreb i naprometnije križanje u Hrvatskoj. To je točka kojom inače prolaze dvije tramvajske i 16 autobusnih linija te više od 100.000 automobila dnevno. Samim time, lako je zaključiti da će nakon njegova zatvaranja u Zagrebu zavladati prometni kolaps.


Komentari