Odgođena odluka o optužnici protiv OSAM BANDIĆEVIH SURADNIKA

Screenshot/Youtube

Odgođeno odlučivanje o optužnici, potiv osam Bandićevih suradnika.

Obrana je tražila izdvajanje vještačenja za koje tvrde da je nezakonito,  pa se na zagrebačkom Županijskom sudu u utorak nije odlučivalo o osnovanosti optužnice protiv osam suradnika zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića koje Uskok tereti za ilegalne izmjene prostorno-planske dokumentacije i povećanja vrijednosti zemljišta čime je privatnim tvrtkama navodno pribavljena korist veća od 68 milijuna kuna.

Sudac Ivan Turudić o zahtjevu obrade trebao bi odlučiti u listopadu, tada je zakazana nova sjednica optužnog vijeća koje Uskokovu optužnicu može potvrditi, odbaciti ili vratiti tužiteljstvu na doradu.

Zbog zlouporaba položaja i ovlasti i poticanja na nezakonitosti te krivotvorenja isprava Uskok je u lipnju optužio zagrebačke gradske dužnosnike Željka Horvata, Davora Jelavića, Jadranku Veselić Bruvo, Ivicu Fanjeka, Vidoja Buluma i Gretu Augustinović Pavičić. Uz njih su optuženi investitor i odgovorna osoba u trgovačkim društvima kojima je protuzakonito pribavljena korist.

Uskok šestero gradskih dužnosnika tereti da su od lipnja 2006. do 8. svibnja 2009. pogodovali raznim investitorima, fizičkim i pravnim osobama tako što su radi povećanja vrijednosti zemljišta nezakonitim i neovlaštenim izmjenama prostorno-planske dokumentacije kroz navodne ispravke poduzimali međusobno povezane radnje u dogovoru s investitorima, piše Dalje.com.


Komentari