Odgođena je obnova Črnomerca, evo zbog čega

Goran Stanzl/PIXSELL

Zagrebačka okretišta tramvaja i buseva izgledaju poprilično derutno, a već na prvi pogled savršeno je jasno da im je očajnički potrebna obnova. No, kada je u pitanju obnova nekog od okretišta, sve uglavnom ostane na pompoznoj najavi od koje, na koncu, ne bude ništa.

Tako se okretište Črnomerec ozbiljnije nije uređivalo više od 30 godina, a uslijed bneodržavanja infrastrruktura ovog okretišta potpuno je neupotrebljiva. N upit HSLS – ovog zastupnika Darka Klasića, Bandić je najavio da će se Črnomerec obnavljati i prije ljeta, no i u ovom je slučaju sve ostalo na riječima. Naime, prema pisanju Večernjeg, prvotno prihvaćen idejni projekt ipak nije dobio zeleno svjetlo ZET – a, pa se sad radi novi.

“Za rekonstrukciju autobusnog terminala Črnomerec izrađen je idejni projekt, ali su njegove smjernice bitno izmijenjene zbog dodatnih zahtjeva ZET-a. Stoga se sada radi novo idejno rješenje u suradnji sa ZET-om te Gradskim uredom za strategijsko planiranje i razvoj grada uvažavajući generalni urbanistički plan i urbanistički plan uređenja”, pojašnjavaju iz Ureda gradonačelnika te ističu kako će radovi započeti čim se osmisli novo rješenje i izmijeni projektno-tehnička dokumentacija te ishode sve potrebne dozvole.

A hoće li Črnomerec doista i dočekati da se s praznih obećanja prijeđe na dijela, ostaje za vidjeti.

 


Komentari