‘ODE MI CIJELI DAN NA ČEKANJE I KAŠNJENJE’ Počeli radovi, a s njima i problemi: ‘Kasnila sam jučer, kasnim danas i kasnit ću dok traju radovi’

Foto: Marko Todorov / CROPIX

Od ponedjeljka su započeli radovi na pruzi i to na dionici od Zapadnog kolodvora do zagrebačkog Glavnog kolodvora, a prema najavama, radovi bi trebali potrajati sve do 2. travnja.

NEKI VLAKOVI UOPĆE NEĆE VOZITI: Od danas velike izmjene u voznom redu HŽ-a, radovi na pruzi mnogima će zakomplicirati život

No, problemi na terenu su poprilični, a svoju je stranu iznijela i jedna korisnica Reddita koja se požalila na kaos koji je nastao.

“Sjedim na Glavnom, kasnim, čekam vlak koji kasni, kasnila sam jučer, kasnim danas i kasnit ću do zadnje sekunde ovih radova”, požalila se i dodala da je sve u rasulu.

“Treba mi vlak do Trnave, sjednem na vlak za koji mi je žena u Podsusedu (ona koja prodaje karte) rekla da sigurno vozi do Dugog Sela, kad ono opa, vlak je došo na Glavni i odjednom magično ne vozi dalje od Glavnog, iako to niko nije reko putnicima prije nego smo došli na Glavni”, opisala je.

Požalila se na novi raspored vožnje i kako su “maknuli pola vlakova” te je istaknula kako je teško pronaći raspored.

 “Nije k’o da će taj raspored išta značiti jer vlakovi svaki dan u najprometnijim satima kasne i do sat vremena ili vlak na koji sam trebala ići ne dođe i za 20 minuta samo dođe neki ‘žnj’ sljedeći”, požalila se.

“Vlak sveukupno kasni 35 minuta, na Glavnom na tabli piše 20 minuta, na aplikaciji piše 20 minuta i naravno nitko ne zna gdje se taj vlak točno nalazi tih 15 minuta niti ja znam reći kolko ću točno kasniti”, navela je u podužem opisu.

Ubrzo su se u komentarima javili i ostali članovi koji su se požalili na slična iskustva.

“Prekjučer sam trebala ići prema Zaboku i pet minuta prije nego što je vlak trebao krenuti, otkazan je. Onda sam čekala idući (koji je naravno kasnio) i kao šlag na torti došao je na skroz drugi peron nego što je pisalo na ekranu. I taj je vlak došao do Zapadnog kolodvora gdje je ostao stajati 20-25 minuta. Ode mi cijeli dan na čekanje i kašnjenje, tak’ da razumijem potpuno”, komentirala je jedna od korisnica Reddita.

Bilo je i onih koji su upozorili da je na vrijeme objavljen raspored.

“Sve lijepo piše na njihovim stranicama, to što se ljudi ne znaju koristit internetom to je druga stvar. I ja putujem svaki dan na posao vlakom i sad dok su radovi jednostavno idem busom, sigurno nisu raskrčili pola zapadnog kolodvora jer eto dosadno im je pa da nešto rade”, zaključio je jedan od komentatora.

O navedenom smo problemu poslali upit HŽ-u, a njihov ćemo odgovor objaviti čim ga dobijemo.


Komentari