ODBROJAVAMO SITNO DO ADVENTA Zagrebački hoteli optimistični, neki su već rezervirani za prosinac

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Turistička sezona na obali ove je godine bilježila gotovo rekordan uspjeh, sličan onom u 2019. godini. Jadran zimi ne vrvi turistima, ali zato zagrebački hoteli zadovoljno trljaju ruke, barem je tako bilo prije pandemije. No, turista u gradu ima i sad, kao i događaja.

K tomu doprinosi i činjenica da će se održati i omiljeni Advent, a počinje ovu subotu 27. studenog. Pripreme su u punom jeku, a prošli je mjesec u hrvatskoj metropoli zabilježeno gotovo 70 tisuća gostiju, što je malo manje nego u Dubrovačko-neretvanskoj županiji i cijeloj kontinentalnoj Hrvatskoj.

“Hotel je dobro poslovao 8, 9 i 10 mjesec su bili iznenađujuće dobri. Imali smo dosta poslovnih aktivnosti, seminara, konferencija, svadbenih svečanosti”, otkrio je predsjednik Uprave hotela Academia Ivica Prevolšek.

I hostel Swanky Mint dobro posluje. Voditeljica Tina Sarajlić za HRT je otkrila kako su se iznenadili te da su zaista bili dobro popunjeni u listopadu, a i za prosinac već imaju dosta rezervacija. S druge strane, ugostitelji nisu najzadovoljniji, a njih tisuću je u pandemiji zatvorilo lokale.

“Nakon ljeta se malo zahuktalo, imali smo dosta dobar deveti i deseti mjesec ali to ne može nadoknaditi sve one mjesece koje smo izgubili ali očekujemo neki posao u Adventu”, poručila je predsjednica Nezavisne udruge ugostitelja Žaklina Troskot.

Turističke agencije se također nadaju uspješnom adventu. Predsjednik Udruženja putničkih agencija pri HGK Boris Žgomba kaže da očekuju da će se gosti javiti, a već idućeg Adventa Zagreb će posjetitelje dočekati s dva nova hotela u srcu grada.

Komentari